Total de visualitzacions de pàgina:

9.1.24


 

WINGS - GOODNIGHT TONIGHT

Publicació: 23 de març de 1979

Llistes: Regne Unit: #5  EUA: #5


"Goodnight Tonight," escrita i produïda per Paul McCartney, es va llançar com a senzill independent per Parlophone al Regne Unit i Columbia Records als Estats Units. Enregistrada durant les sessions de l'àlbum "Back to the Egg" de Wings el 1979, la cançó destaca pel seu so influït pel disco i per una animada pausa de guitarra flamenca.


"Goodnight Tonight" té els seus orígens en una pista instrumental que Paul McCartney va gravar el 1978. Quan Wings necessitava un senzill per acompanyar l'àlbum "Back to the Egg", McCartney va treure la melodia i, amb la formació completa de Wings, va completar la cançó. Denny Laine i Laurence Juber van contribuir amb les guitarres elèctriques, acompanyant les parts de McCartney, mentre Steve Holley afegia percussió, i tota la banda es va unir a la tornada. A causa de la seva longitud, es va utilitzar una versió editada pel llançament del single, amb la versió completa disponible en un maxi-single, el primer publicat per Paul. Es va crear un videoclip amb Wings vestits com als anys 30 per acompanyar la cançó.


Aquest single va assolir èxit internacional, arribant a la cinquena posició tant al Billboard Hot 100 com a la UK Singles Chart. Malgrat que John Lennon va expressar una manca d'entusiasme per la cançó, va apreciar la feina de Paul McCartney amb el baix elèctric en el senzill. La Recording Industry Association of America va certificar el single com a Disc d'Or per superar el milió de còpies venudes. Descrita com una cançó atípica de McCartney, es va destacar pel "fons de percussió i la robustesa de la interpretació del baix", amb possibilitats de trionfar a les discoteques, i es va reconèixer per les seves tècniques d'estudi i la seva tornada enganxosa.





WINGS - GOODNIGHT TONIGHT 


Released : March 23, 1979 

Charted:  UK: #5   US: #5 


"Goodnight Tonight," written and produced by Paul McCartney, was released as a non-album single by Parlophone in the UK and Columbia Records in the US. Recorded during the sessions for Wings' 1979 album "Back to the Egg", the song stands out for its disco-influenced sound and lively flamenco guitar break.


"Goodnight Tonight" had its origins as an instrumental backing track that Paul McCartney recorded in 1978. When Wings needed a single to accompany the "Back to the Egg" album, McCartney brought out the track and, with the full Wings line-up, completed the song. Denny Laine and Laurence Juber contributed electric guitars, mirroring McCartney's parts, while Steve Holley added percussion, and the entire band joined in the chorus. Due to its length, an edited version was used for the single release, with the full version available on a 12-inch single. A music video featuring Wings in 1930s costumes was created for the song.


This single achieved international success, reaching the fifth position on both the Billboard Hot 100 and the UK Singles Chart. Despite John Lennon expressing a lack of enthusiasm for the song, he did appreciate McCartney's bass guitar work on the single. The Recording Industry Association of America certified the single as Gold for exceeding one million copies in sales. Described as an atypical McCartney song, its "percussion undercurrents and muscular bass playing" were noted as likely to receive disco play, and it was acknowledged for its studio techniques and catchy hook.




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada