Total de visualitzacions de pàgina:

28.5.24


BONNIE TYLER - IT’S A HEARTACHE


Estrenada: 4 de novembre de 1977

Llistes: EUA: #3   Regne Unit: #4


"It's a Heartache" és una cançó de la cantant galesa Bonnie Tyler, escrita per Ronnie Scott i Steve Wolfe, i co-produïda amb David Mackay. Llançada al novembre de 1977 a través de RCA Records, el single va aconseguir l'èxit al capdavant de les llistes a Austràlia, Canadà i diversos països europeus. Va arribar al número 3 als EUA i al número 4 al Regne Unit.


El productor David Mackay va haver de lluitar per al llançament de "It's a Heartache" amenaçant de rescindir el seu contracte amb RCA si la discogràfica no llançava immediatament la cançó. RCA estava ocupada amb la reedició del catàleg d'Elvis Presley després de la seva recent mort, però Mackay, juntament amb els compositors Ronnie Scott i Steve Wolfe, van insistir en el llançament. Finalment, el single es va llançar el 4 de novembre de 1977 a parts d'Europa, incloent-hi el Regne Unit, i al març de 1978 als Estats Units i Canadà. Amb vendes globals d'aproximadament sis milions de còpies, "It's a Heartache" es va convertir en una sensació comercial.


La veu raspada de Bonnie Tyler, resultat dels nòduls que va desenvolupar per cantar als clubs nocturns galesos, es va convertir en el seu so distintiu després d'una cirurgia el 1976. Enlloc d'amenaçar la seva carrera, la cirurgia va transformar la seva veu, reminiscent de la de Rod Stewart, i va contribuir a l'èxit de la cançó. Carol Wetzel del Spokane Daily Chronicle va elogiar la veu de Bonnie Tyler a "It's a Heartache", contrastant-la amb el seu èxit anterior, "Lost in France", que va descriure com "res de l'altre món" possiblement perquè es va enregistrar abans que la veu de Tyler canviés.




BONNIE TYLER - IT’S A HEARTACHE


Released: November 4, 1977

Charted:  US: #3   UK: #4 


"It's a Heartache" is a song by Welsh singer Bonnie Tyler, written by Ronnie Scott and Steve Wolfe, and co-produced with David Mackay. Released in November 1977 through RCA Records, the single achieved chart-topping success in Australia, Canada, and various European countries. It reached No. 3 in the US and No. 4 in the UK.


Producer David Mackay had to fight for the release of "It's a Heartache" by threatening to terminate their contract with RCA if the label didn't release the track immediately. RCA was preoccupied with reissuing Elvis Presley's back catalogue after his recent death, but Mackay, along with songwriters Ronnie Scott and Steve Wolfe, insisted on the release. Eventually, the single was released on 4 November 1977 in parts of Europe, including the United Kingdom, and in March 1978 in the United States and Canada. With global sales of around six million copies, "It's a Heartache" became a commercial sensation.


Bonnie Tyler's distinctive rasp, a result of nodules she developed from singing in Welsh nightclubs, became her signature sound after a surgery in 1976. Instead of threatening her career, the surgery transformed her voice, reminiscent of Rod Stewart's, and contributed to the success of the song. Carol Wetzel from Spokane Daily Chronicle praised Bonnie Tyler's voice on "It's a Heartache," contrasting it with her previous hit, "Lost in France," which she described as "no big deal" possibly because it was recorded before Tyler's voice changed.

 














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada