Total de visualitzacions de pàgina:

14.5.24


 

ROLLING STONES - HONKY TONK WOMEN / COUNTRY HONK

Publicació: 3 de juliol de 1969

Llistes: EUA: #1 (4 setmanes)   Regne Unit: #1 (5 setmanes)


"Honky Tonk Women" és una cançó de la banda de rock anglesa The Rolling Stones escrita per Mick Jagger i Keith Richards. Llançada com a single que no formava part de cap àlbum el juliol de 1969 al Regne Unit, i una setmana després als Estats Units, ràpidament va arribar al número u de les llistes en ambdues nacions. Una versió country titulada "Country Honk" va ser inclosa posteriorment a l'àlbum "Let It Bleed".


Mick Jagger canta sobre els seus encontres amb dues dones diferents. La primera es descriu com una "reina de bar embriagada de ginebra a Memphis", probablement una referència a una prostituta. La segona és una "divorciada a Nova York". En ocasions, Jagger presentava la cançó com "una cançó per a totes les prostitutes de l'audiència". Típic de moltes cançons dels Rolling Stones, la lletra és molt suggerent, però prou ambigua per evitar ser prohibida per les emissores de ràdio. Les bandes de rock britàniques sovint es van escapolir de manera subtil amb lletres lleugerament ofensives, mantenint-se dins dels límits de les directrius de la BBC per a la difusió. Per exemple, la frase "She blew my nose and then she blew my mind" (Em va bufar el nas i després em va volar la ment) implica tant cocaïna com sexe, però no dóna a la BBC un motiu específic per prohibir-la.


Els Rolling Stones van enregistrar inicialment una cançó titulada "Country Honk" a Londres a principis de març de 1969, amb la possibilitat que Brian Jones participés en aquestes sessions, en el que seria la seva última gravació amb la banda. En algun moment de la primavera de 1969 la cançó va experimentar una transformació amb riffs de guitarra i un so més electric  en el que seria el single "Honky Tonk Women", poc abans que Mick Taylor s’unís al grup. Tot i això Keith Richards va reconèixer la influència de Mick Taylor en la cançó, assenyalant que originalment es va concebre com una cançó country tradicional i que Taylor va contribuir en la idea del canvi.


Els problemes de Brian Jones amb l'abús de drogues van conduir al seu paper decreixent en els Rolling Stones, acabant finalment en el seu acomiadament de la banda al juny de 1969, poc després de finalitzar la gravació de la cançó. Tràgicament, Jones va ser trobat mort a la seva piscina el mateix dia que es va llançar el single, el 3 de juliol de 1969. Mick Taylor, que havia reemplaçat Jones a la guitarra principal, va fer el seu debut en una gravació dels Stones amb "Honky Tonk Women". Taylor va afirmar que va contribuir al riff de guitarra icònic, tot i que Keith Richards el va interpretar finalment a la gravació.


Keith Richards va compartir la inspiració de "Honky Tonk Women" en una entrevista promocional, revelant que va començar durant una estada al Brasil amb Mick Jagger, Marianne Faithfull i Anita Pallenberg, que en aquell moment estava embarassada del seu fill. Van viure en una finca al Mato Grosso, immergint-se en la cultura dels cowboys envoltats de cavalls. Richards va començar a tocar al porxo de la casa de la finca, amb una antiga idea de Hank Williams al cap, inspirat pel seu estil de vida de cowboy i l'ambient de honky tonk. La cançó inicialment tenia un ambient de country honk, però amb el temps, va evolucionar cap a un so de blues i rock durant les sessions de composició i enregistrament. 


"Honky Tonk Women" va rebre aclamació generalitzada en el seu llançament, amb la revista Rolling Stone elogiant-la com "probablement els tres minuts més forts de rock and roll llançats el 1969". Record World la va descriure com "els Rolling Stones al seu millor nivell funky". En reconeixement de la seva importància cultural, la cançó va ser introduïda al Saló de la Fama dels Grammy el 2014. La portada del single va ser dissenyada per John Kosh, amb una foto d'Ethan Russell.








ROLLING STONES - HONKY TONK WOMEN / COUNTRY HONK


Released: July 3, 1969

Charted:  US: #1 (4 weeks)  UK: #1 (5 weeks)


"Honky Tonk Women" is a song by the English rock band the Rolling Stones written by Mick Jagger and Keith Richards. Released as a non-album single on July 4, 1969, in the United Kingdom, and a week later in the United States, it quickly soared to the top of the charts in both nations. A country version titled "Country Honk" was later included on the album “Let It Bleed”.


Mick Jagger sings about encounters with two different women. The first is described as a "gin-soaked, bar-room queen in Memphis," likely a reference to a prostitute. The second is a "divorcée in New York City." Jagger sometimes introduced the song as "a song for all the whores in the audience." Typical of many Rolling Stones songs, the lyrics are highly suggestive but just ambiguous enough to avoid being banned by radio stations. British rock bands often skirted the line with subtly offensive lyrics, staying within the boundaries of BBC guidelines for airplay. For instance, the line "She blew my nose and then she blew my mind" implies both cocaine and sex, but doesn't give the BBC a specific reason to ban it.


The Rolling Stones initially recorded a track titled "Country Honk" in London in early March 1969, with Brian Jones potentially participating in these sessions, marking his final recording with the band. The song underwent a transformation into the electric, riff-based hit single "Honky Tonk Women" sometime in the spring of 1969, before Mick Taylor joined the group. Keith Richards acknowledged Mick Taylor's influence on the track, noting that it was originally conceived as a traditional country song.


Brian Jones' struggles with drug abuse led to his diminishing role in the Rolling Stones, ultimately resulting in his dismissal from the band in June 1969, shortly after they finished recording the song. Tragically, Jones was found dead in his swimming pool on the same day the single was released, July 3, 1969. Mick Taylor, who had replaced Jones on lead guitar, made his debut on a Stones recording with "Honky Tonk Women." Taylor asserted that he contributed to the iconic guitar riff, despite Keith Richards ultimately playing it on the record.


Keith Richards shared the inspiration of "Honky Tonk Women" in a promotional interview, revealing that it began during a stay in Brazil with Mick Jagger, Marianne Faithfull, and Anita Pallenberg, who was pregnant with his son at the time. They lived on a ranch in the Mato Grasso, immersing themselves in cowboy culture surrounded by horses and spurs. Richards started playing around with an old Hank Williams idea on the porch of the ranch house, inspired by their cowboy lifestyle and the honky tonk atmosphere. The song initially had a country honk vibe, but over time, it evolved into a swampy blues sound during songwriting and recording sessions. Richards attributed the transformation to experimentation with open tunings and the subtle nuances between white and black country music.


"Honky Tonk Women" received widespread acclaim upon its release, with Rolling Stone magazine praising it as "likely the strongest three minutes of rock and roll yet released in 1969." Record World described it as "the Rolling Stones at their funky best." In recognition of its cultural significance, the song was inducted into the Grammy Hall of Fame in 2014. The single's artwork was designed by John Kosh, featuring a photo by Ethan Russell.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada