Total de visualitzacions de pàgina:

11.6.11

JA TENIM ALCALDE!

Avui a quarts d’una del matí s’ha confirmat el que es preveia: Romà Codina serà l’Alcalde de Lloret els propers quatre anys. Les votacions han anat de la següent manera: CiU, 7 vots (els dels seus regidors); PSC, 7 vots (els 6 del Millor + 1 d’ICV); PP, 2 vots (els dels seus regidors); Esquerra 1 vot (el seu), i 4 vots en blanc (els 4 del PSC). Després d’aquest empat, s’ha investit Alcalde al candidat de la llista més votada a les eleccions que era la de CiU, per tant Romà Codina ha estat proclamat nou Alcalde de Lloret. Com a curiositat dir que Toni García ha estat el President de la mesa com a regidor de més edat, i Anna Pasqual la vocal per ser la més jove. Tots els nous regidors han jurat o promès el càrrec, i sols Orobitg ha evitat fer la promesa de fidelitat al Rei.

Durant el Ple d’investidura s’ha vist que, de moment, hi ha intenció per part de tothom de tirar això endavant sense guerres ni mals rotllos, però hi ha hagut detalls que confirmen que tots estaven intentant guardar les formes encara que en el fons pensessin una altra cosa. Fem un repàs breu a les intervencions de tots els caps dels grups amb representació:

Orobitg ha estat força clar i respectuós amb tots, obrint la porta a tothom qui vulgui dirigir-se a ell. A recalcat que no deixava a ningú de costat i ha senyalat que fora bo que hi hagués un canvi en les formes de fer de tots plegats. En Toni García ha retret a Bernat que no aprofités l’oportunitat que li donava per ser Alcalde per portar a terme el canvi que demanava en la seva campanya electoral. L’Enric Martínez ha dit que farien una oposició estricte per buscar el bé per Lloret. En Joan Bernat ha estat, per mi, el que ha tingut la intervenció més encartada de tots. Ha explicat el perquè de les raons que l’han portat a votar en blanc, exposant-les clarament i ha dit que ha rebut moltes ofertes en els darrers dies però que a ell, amb quatre regidors, no li corresponia la responsabilitat de fer d’Alcalde perquè eren la tercera força al consistori. També ha intentat buscar la complicitat dels treballadors de l’Ajuntament agraint-los la seva feina (cop baix per Fuertes). Després li ha tocat el torn a Marc Fuertes que ha dit que estava obert a parlar amb tothom, però ha demanat al nou Alcalde que, ja que no volia treure a ningú de la seva llista, acceptés la dimissió de dos dels seus regidors per fer un govern fort. Primera escridassada del públic cap a ell. Més tard ha atacat Bernat, dient-li que ha deixat passar la única ocasió que tindrà a la seva vida de ser l’Alcalde de Lloret. Segona “bronca” per Fuertes. Finalment en Romà (molt nerviós, és evident que no cada dia et fan Alcalde), ha fet un discurs políticament correcte, agraint en primer lloc a Xavier Crespo tot el que ha donat, i sense atacar ningú de les altres forces polítiques (tampoc s’esperava que passes avui).

Un parell de curiositats més: 1) Tots els regidors han aplaudit les intervencions dels regidors d’altres forces però els de CiU no han aplaudit el representant del Millor. 2) La retransmissió televisiva a fet plano general de tots els regidors començant curiosament on havia l’últim de CiU (Arseni Frigola) i acabant en Jordi Orobitg, deixant fora els del PP i els del Millor. No és per buscar polèmica però són detalls que s’han vist.

En definitiva, ja tenim nou Ajuntament i veurem com aniran les coses en el futur immediat. De moment el primer dia del nou curs consistorial,ha deixat poc suquet tret a tota l’expectativa que havia, però petits detalls indiquen que hi haurà marro, encara que avui tots hagin estat molt correctes i molt cordials. A més dels afrontaments directes entre Valls i Fuertes, s’haurà d’estar atent a les intervencions de Bernat que, tinc la sensació, que no està tan verd com molts ens el volien vendre. Benvinguts, passeu, passeu, que la festa acaba de començar...


PD: Estic convençut de què si el deixen fer, en Romà serà un bon Alcalde per Lloret. És un lloretenc de cap a peus com molts de nosaltres, i sense el lligam incòmode de la majoria absoluta (no, no m'he begut l'enteniment) podrà demostrar que també així es pot treballar molt bé per Lloret. Ànims!  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada