Total de visualitzacions de pàgina:

31.1.09

CINEMA: EL CURIÓS CAS D'EN BENJAMIN BUTTON



Títol Original: The Curious Case of Benjamin Button
Director: David Fincher
Repartiment: Brad Pitt, Cate Blanchett, Taraji P. Henson, Julia Ormond, Jason Flemyng, Elias Koteas, Tilda Swinton
Gènere: Drama
Guió: Eric Roth basat en la historia de F. Scott Fitzgerald
Productors: Kathleen Kennedy, Frank Marshall i Cean Chaffin
Música: Alexander Desplat
Nacionalitat : USA
Any: 2008
Duració: 167 min.
Estrena a Espanya: 6/2/09

Benjamin Button (Brad Pitt) és un home que té una peculiaritat que el fa diferent a la resta dels humans: a mesura que és va fent gran va rejovenint. Neix a Nova Orleans el dia en que acaba la primera guerra mundial. Quan la seva mare mor en el part, el seu pare horroritzat pel seu aspecte l’abandona a la porta d’un asil on una de les cuidadores Queenie (Taraji P. Henson) el recull i li fa de mare. Queenie és la mare perfecta per Benjamin, sempre el cuida con si fos el seu propi fill i n’està molt d’ell. Però si la figura materna forma part constantment en el creixement de Benjamin, la figura del pare no té una forma definida. Diferents personatges podrien fer aquest rol en diferents etapes de la seva vida. Un d’aquests podria ser el capità Mike (Jared Harris), un dels personatges més interessants del relat amb qui Button viu una de les experiències més reconfortants de la seva vida: el descobriment dels bordells. Però deixant apart els aspectes frívols del protagonista, en aquest punt hem de fer especial atenció en la relació d’amor verdader en la vida d’en Benjamin: Daisy (Cate Blanchett).

La relació entre els personatges de Pitt i Blanchett evoluciona a mesura que ella aprèn a conviure amb les particulars circumstàncies sobrenaturals d’ell. És una dona que ha d’assumir que mentre ella vagi envellint, el seu estimat anirà evolucionant en camí invers, cosa que esdevé difícil en alguns moments del seu lligam. Daisy, coneix en Benjamin quan tots dos són nens i ella va a visitar la seva avia al asil on ell viu. Més enllà del seu físic, el que l’atrau d’aquell vellet és el nen que hi descobreix a l’interior. Al llarg dels anys es troben i se separen en diferents oportunitats fins que arriba el moment idoni que el destí els ha reservat per estar junts.

Un altre dels personatges relacionats amb l’amor en la vida d’en Benjamin és el de Elizabeth Abbott (Tilda Swinton). Elizabeth és la solitària esposa d’un diplomàtic que somia amb poder creuar nedant el Canal de la Mànega. Amb ella en Benjamin descobreix l’encant d’un petó femení, i per un temps comparteixen un moment que per ambdós serveix com a parèntesi en les seves respectives vides.

Així doncs, podríem dir que El curiós cas de Benjamin Button, explica la historia d’un home que viu a la inversa de tothom, i que a més és conscient que no pot agafar-se a les coses ni a les persones perquè sap que les té per un temps molt limitat i que desprès ha d’acceptar que tal com van arribar tornaran a marxar, i per tan la única cosa que pot fer és aprofitar-les el temps que les tingui al seu abast. Aquesta és la seva realitat, i el millor de tot és que ell és qui millor sap portar-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada