Total de visualitzacions de pàgina:

1.9.11

31 AGOST 2011: PLE EXTRAORDINARI (UNA OPORTUNITAT PERDUDA)

*Aquest escrit és una transcripció, en la seva major part, del que ha publicat avui en Seeet al seu blog, ja què la seva descripció de les intervencions dels Regidors és fidel al que va succeir ahir a la sala de Plens de l’Ajuntament. He de dir que hi he fet alguna modificació i també hi he afegit algun paràgraf de collita pròpia. En cursiva el text de’n Seeet i en lletra normal el propi.

Doncs sí ahir hi va haver Ple però llegiu el que llegiu la veritat és que va acabar com el rosari de l'Aurora…M'explico; era, o tenia que ser, un Ple extraordinari demanat pel MILLOR i el final va ser que a l'hora de votar hi eren tots menys ells.



El MILLOR havia demanat la convocatòria d'un Ple extraordinari amb 9 punts que eren els següents:

1. Mesures a prendre davant el sector dels Tour Operadors (...)
2. Mesures a prendre davant els hotels (...)
3. Mesures a prendre davant el sector de l'oci nocturn (...)
4. Mesures a prendre davant la venda de droga i la prostitució (...)
5. Mesures a prendre per a l'ampliació del cos de policia local
6. Mesures a prendre per informar els turistes (...)
7. Creació d'un departament jurídic per a les acusacions als incívics (...)
8. Deixar sense efecte la recent Ordenança de la via pública (...)
9. Altres propostes dels altres grups



La Junta de Portaveus van analitzar-ne el contingut i ho van resumir en un únic punt de l'ordre del dia que deia així:

ORDRE DEL DIA
1. Proposta per la qual es consensuen una sèrie de mesures tendents a millorar la seguretat ciutadana i la qualitat turística de Lloret de Mar.



Va obrir el Ple l'alcade Codina explicant el punt i llegint-ne 13 apartats que fien referència a aquests temes i que teòricament s'havien consensuat per unanimitat en una Junta de Portaveus on cada grup hi havia aportat diferents propostes però que sentint el discurs del regidor Fuertes (MILLOR) no devia pas ser per unanimitat doncs al seu entendre no se'n podia aprofitar ni l'embolcall.

Va obrir el torn d'intervencions el regidor no adscrit sr. Cortés, qui va felicitar-se de les mesures presses aquests dies i va dir que s'ha notat una gran millora pel que fa a l'ambient nocturn d'aquests darrers dies; va fer insistència en el tema de la prostitució, donant a entendre que les referències a aquest tema en el document llegit pel Sr. Codina eren aportació seva.

El segon a intervenir va ser el regidor Orobitg (ERC) que com a part de l'Equip de Govern va fer un discurs quasi que institucional, em un to tranquil, com sempre, però sense aquell punch que tenia quan estava a l'oposició. No sé si això és bo o dolent doncs les formes o els discursos no donen pas de menjar, haurem d'esperar els fruits de les seves accions de Govern però a fe que pel que fa a l'espectacle li resten punts. Dins la seva intervenció va agrair l'oferiment que el PSC havia fet el matí a la ràdio en relació a un Pacte pel Turisme.

En Toni Garcia (ICV) va fer una intervenció sense donar suport al document consensuat, ni tan sols citant-lo, i va carregar contra la inacció dels anteriors governs de CIU pel que fa a posar remei a aquests problemes nocturns, doncs al seu entendre mai, tot i disposar d'unes ordenances municipals, les van fer complir.





L'Enric Martínez (PP) va donar recolzament a l'escrit llegit, fent una parada en el tema de traslladar la zona d'oci fora del nucli urbà, doncs aquesta n'era l'aportació feta pel seu grup al document. Així mateix, es va felicitar per la gran resposta ciutadana a la manifestació "Estimem Lloret", (també ho havien fet la resta de grups fins i tot en Jordi Orobitg va confessar haver sofert un atac de pell de gallina quan el gruix de la manifestació baixava per la Riera).

El portaveu socialista, en Joan Bernat, també va insistir en aquesta línia i va dir que el document llegit per l'alcalde, tot i comptar amb el recolzament del seu grup no aportava res que les ordenances municipals o les mesures d'urgència aprovades recentment no contemplessin ja. També va fer esment a l'oferiment del Pacte pel Turisme, però que no servís solsament per dir amen al què l'equip de Govern decidís, sinó que volien una participació i implicació en la pressa de decisions cosa que per ara no han tingut. Es queixava de què moltes de les mesures presses aquests dies se n'havien hagut d'assabentar pels mitjans.

El següent a intervenir va ser en Marc Fuertes (MILLOR) qui va fer un discurs que va durar més d'una hora, (Vull fer constar que el Sr. Fuertes va demanar al Sr. Secretari que li entregués una copia exacta de la transcripció de les paraules que diria a continuació). Va obrir-lo carregant contra el regidor Cortés, preguntant-li si realment parlava de Lloret quan deia que la Riera s'havia pacificat i convidant-lo a anar-hi aquella mateixa nit, a les dues per poder encara comptar, en un moment no menys de 40 "delinqüents" entre prostitutes, propagandes i camells. Lla seva intervenció va continuar dirigint-se al regidor Orobitg dient-li allò de "qui l'ha vist i qui el veu", anomenant-lo camaleó, i preguntant-li si ara, en el seu nou càrrec a l'equip de Govern, encara faria el mateix discurs en el tema de la concessió del servei de neteja, o fent referència a unes declaracions del Sr. Orobitg a la ràdio, on pel que sembla disculpava a alguns empresaris per no complir algunes normatives. La següent víctima de l'huracà Fuertes va ser el Sr. Martínez (PP) al qui va recriminar el voler-se fer un lloc en l'equip de Govern, doncs considerava que les seves intervencions no s'allunyaven massa de les que feia el Sr. Ontañón, però amb la diferència què aquest estava al Govern i ell encara no. Amb la intervenció que en Bernat (PSC) havia fet s'hi va mostrar totalment d'acord, doncs també al seu entendre el text que es portava al Ple, no aportava res de nou més enllà del que les normes ja existents contemplen.

De la intervenció de Fuertes (MILLOR) cap al grup de CiU en faig un punt i a part, doncs també ho va ser en el desenvolupament del Ple. En Marc es va queixar que l'equip de Govern havia menystingut la proposta de Ple extraordinari del seu grup descafeïnant-la, i buidant-la de contingut, no respectant cap dels 9 punts que ell proposava. Va llegir un per un els 13 punts de l'escrit llegit per l'alcalde, posant l'accent en què cap d'ells aportava res de nou que les lleis vigents no contemplessin. Llavors va llegir les seves 9 propostes on demanava mesures concretes a aprovar ja en el suposat Ple.

Va ser un discurs que tot i ser llarg no va pas decebre als qui volien escoltar-lo, però què, al meu entendre, a l'hora llarga l'hi va sobrar no menys de 10 minuts, els que va dedicar a carregar personalment contra l'Alcalde Codina, el Regidor Valls o d'altres Regidors de la passada legislatura i que, com dic, hi eren completament sobrers, ja què si el Regidor Fuertes es vol treure la càrrega de panfletero, haurà de corregir. La resta del discurs va ser plenament polític i reclamant el que jo també entenc era el seu dret a demanar, respecte a les seves propostes al sol•licitar la convocatòria del Ple, doncs va ser el seu grup i només el seu grup qui el va demanar.

Arribat a aquest punt els Regidors del MILLOR es van aixecar i van abandonar el Ple doncs al seu entendre allò no era pas el que el seu grup havia demanat, i per això van entregar una carta al Secretari present demanant la nul•litat del Ple i demanant-ne un de nou amb les propostes que ells havien demanat.





A partir d'aquí ja no era un Ple; els diferents grups van esgotar el torn de paraula; Cortés, Martínez i Orobitg van titllar la postura del MILLOR de imprestable; PSC i ICV no la van qualificar i van tornar a insistir en els arguments de la seva primera intervenció; Codina va lamentar el que acabava de passar mentre que Valls se'n felicitava… Aquest matí he vist un parell de minuts en Valls i, efectivament, estava molt content del que van fer ahir els membres del MILLOR.

Del que es va aprovar i fora que algú em demostri el contrari no serveix absolutament per res però no per la nul•litat que el MILLOR va demanar, sinó perquè era un popurri de coses més dignes de la declaració de després de la nevada, que de mesures per corregir el que tothom diu que s'ha de corregir.




Personalment, em va saber greu que els Regidors del MILLOR marxessin de la sala de Plens. Penso que en Fuertes va fer un discurs políticament correcte, tacat per els atacs fora de lloc a membres del Govern i a antics Regidors. I em sap greu perquè si bé ell va gaudir de més d’una hora per atacar tothom, crec que hauria estat just aguantar els torns de rèplica de que gaudien els Regidors a qui ell es va dirigir. No vull dir amb això que em sembles un acte de covardia el fet de marxar, però hauria sigut més demòcrata romandre al Ple i rebatre els atacs que, a ben segur, li haurien proferit els indignats Regidors de la resta de partits. No en parlem ja de la rèplica de’n Valls. 

Sincerament, esperava que aquest Ple fos el de la entesa, el de tots a una en favor de Lloret. Quan a la manifestació del dia 15 vaig veure a quasi tots els regidors anant junts, pensava que ho havíem aconseguit, que en defensa de la nostra Vila tots estaven units. Però, quan es posen el vestit de polític i miren els interessos del seus partits tornem a la realitat. Sap greu perquè ahir es va deixar perdre una molt bona oportunitat per mostrar que les coses canvien a Lloret. Espero que per el bé de tots el que va passar ahir sigui un miratge i les coses tornin a bon port, però vist el desenllaç final del Ple, francament, en tinc dubtes. Casuntot!       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada