Total de visualitzacions de pàgina:

16.8.11

MANIFEST: ESTIMEM LLORET!

Lloretencs i lloretenques, hem dit prou, estem  orgullosos de la nostra vila i volem que tothom sàpiga que no estem d’acord amb la imatge que s’està donant del nostre poble.

Hem fet aquesta manifestació per demostrar que ens estimem Lloret i que no ens agrada la mala imatge que es dóna de la nostra població a la resta de Catalunya, d’Espanya i del món.
Som conscients de la realitat que viu el municipi, hem de fer autocrítica, tots som responsables d’alguna manera i en major o menor mesura del que passa. Per això, és absolutament necessària la implicació de tots i cada un de nosaltres: ciutadania, empresariat, administració pública i món associatiu:  tots!

Cal revisar la normativa, complir-la i fer-la complir. No estem d’acord amb els últims fets ocorreguts a l’avinguda Just Marlés i estem disposats a lluitar per un canvi: no volem incivisme.
Lloret no és només el que s’ensenya a través d’alguns mitjans cada mes d’agost, no és només gent bevent, cridant i trencant mobiliari urbà. Lloret és molt més que tot això, però malauradament aquest altre Lloret atractiu i amable, no desperta l’interès dels mitjans, tot i ser una de les principals destinacions turístiques d’Europa.

I què és Lloret? Lloret és una vila mil.lenària de la Costa Brava, amb identitat pròpia, amb museus, amb jaciments ibèrics, amb castells i ermites, camins de ronda que ens porten tot passejant des de Cala Canyelles a la platja de Sta. Cristina; amb la Dona Marinera que contempla la platja de Lloret i mira de reüll Cala Banys, amb els Jardins de Santa Clotilde coronant la platja de sa Boadella i amb la cala dels Frares, cala Trons, sa Tortuga, cala Gran i cala Morisca, que son el què i  el perquè de dir-se Costa Brava.

Per acabar, gràcies a tothom per ser aquí i fer palès que viure a Lloret és un privilegi; però que un canvi de model turístic no només és necessari, sinó que, si remem tots en la mateixa direcció, també és possible.


(manifest llegit a la Plaça de la Vila desprès de la manifestació Estimem Lloret del dia 15 d'agost de 2011). Fotos: David García Jaramillo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada