Total de visualitzacions de pàgina:

8.7.23


 
BOSTON - MORE THAN A FEELING


"More Than a Feeling" és una cançó del grup de rock nord-americà Boston, llançada com a senzill principal de l'àlbum debut de la banda al setembre de 1976. Tom Scholz, fundador i líder de la banda va escriure la cançó sol. El senzill va assolir el número cinc als EUA i el número 22 al Regne Unit. La cançó parla d'un noi que es desperta, posa una mica de música i es perd en el somni somiant amb els seus dies amb Marianne. "Es va escriure sobre un esdeveniment de fantasia", va dir a Entertainment Weekly de la cançó. "Però és una cosa amb la qual gairebé tothom es pot identificar, algú perd algú que era important per a ell i la música els porta de tornada". La noia dels somnis d'aquesta cançó, Marianne, es basava en una persona real. "Era la meva cosina gran, de qui em vaig enamorar quan tenia 10 anys", va explicar Scholz. "Em vaig trobar amb ella molts anys després i em va dir que es va molestar molt quan vaig dir que era la meva cosina gran".


Aquest va ser el primer senzill de Boston i un èxit sorprenent. L'ascens del grup va ser sobtat i inesperat; quan es va llançar "More Than a Feeling", els seus representants van passar molt de temps portant-la a les emissores de ràdio. És molt difícil per a un grup desconegut que decideixin promocionar-la, però la cançó era tan polida i radiable que moltes emissores la van posar de seguida. L’èxit va ser instantani, i molt aviat aquella banda desconeguda amb un àlbum gravat majoritàriament en un soterrani va esdevenir un actor important de l'escena del rock d’aquell 1976.


El lloc web de Boston diu que la cançó tracta sobre "el poder que pot tenir una cançó antiga a la teva vida, amb Scholz explicant que "va ser una mena de balada agredolça que va funcionar".


"More Than a Feeling" is a song by the American rock band Boston, released as the lead single from the band's 1976 debut album in September 1976. Tom Scholz, the former and leader of the band wrote the whole song. The single peaked at number five on the US and #22 in the UK. The song is about a guy who wakes up with the blahs, turns on some music, and gets lost in reverie dreaming of his days with Marianne. "It was written about a fantasy event," he told Entertainment Weekly of the song. "But it's one that almost everybody can identify with, of somebody losing somebody that was important to them, and music taking them back there." The dream girl in this song, Marianne, was based on a real person. "She was my older first cousin, who I had a crush on when I was 10," Scholz explained. "I ran into her many many years later and she was very annoyed at me for mentioning that she was my older cousin”. 


This was Boston's first single, and a surprising hit. The group's rise was sudden and unexpected; when "More Than a Feeling" was released, their managers spent a lot of time pitching it to radio stations, which is a very tough sell for an unknown band, but the song is so polished and radio-friendly that many stations put it on the air. It took off, and very soon this unknown band with an album recorded mostly in a basement was a major player on the rock scene.


Boston's website says the song is about "the power an old song can have in your life, with Scholz elaborating that "it was sort of a bittersweet ballad”. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada