Total de visualitzacions de pàgina:

28.7.23

 



QUEEN - FAT BOTTOMED GIRLS / BICYCLE RACE


"Fat Bottomed Girls" va ser escrita pel guitarrista Brian May per a l'àlbum "Jazz". Llançada com a senzill de doble cara A amb "Bicycle Race", va arribar al número 11 al Regne Unit i al número 24 als Estats Units. L'any anterior, van utilitzar la mateixa fórmula per al llançament del senzill "We Will Rock You" i "We Are The Champions" com a doble cara A per a l'àlbum "News of the World". Cada cançó té una referència a l'altra a la lletra. A "Bicycle Race", la lletra diu: "Fat bottomed girls, they'll be riding today, so look out for those beauties, oh yeah." (les noies de cul gran avui aniran muntant, així que vetlleu per aquestes belleses, oh yeah). A "Fat Bottomed Girls", la tonada de tancament diu "get on your bikes and ride!" (pugeu a les vostres bicicletes i a passejar!) enllaçant les dues cançons.


En una entrevista van preguntar a Brian May com una icona gai com Freddie Mercury podia oferir una actuació heterosexual tan convincent en aquesta cançó. Va respondre: "La vaig escriure pensant en Fred, com ho fas si tens un gran cantant a qui li agraden les noies de cul gros... o els nois? A primera vista, és una cançó heterosexual perquè es diu 'Fat Bottomed Girls', però jo era totalment conscient de les inclinacions de Freddie i del fet que era ell qui l'anava a cantar. A més, una part de la inspiració per a la cançó prové de coses que vaig veure tant a la vida de Freddie com a la meva. Per tant, en realitat no és una cançó tan heterosexual com podríeu pensar (riu). És una mena de cançó pansexual. Hi ha tantes maneres de prendre-la!". 


"Bicycle Race" és una cançó escrita per Freddie Mercury a França després de veure passar el Tour de França davant del seu hotel. La banda estava gravant “Jazz” al país francès principalment per una qüestió de desgravació fiscal.


La cançó presenta una instrumentació sorprenentment complexa, i l'àlbum “Jazz” en el seu conjunt potser representa el punt àlgid en l'experimentació de Queen. Compta amb un solo imaginatiu interpretat exclusivament amb timbres de bicicletes, progressions d'acords inusuals i tota una sèrie de referències de la cultura pop a les lletres, incloses mencions de religió, l'escàndol Watergate, drogues, “Jaws”, “Star Wars” i Frankenstein.


Queen va organitzar una cursa de bicicletes a l'estadi de Wimbledon Greyhound a Londres per promocionar el senzill. Seixanta-cinc models professionals van ser contractades per competir nues. Les imatges es van utilitzar pel vídeo original, amb efectes especials que amagaven la nuesa de les noies. Es va utilitzar una foto de la cursa per a la portada del single i Queen va llogar 65 bicicletes per a la cursa. La llegenda diu que quan l'empresa que va llogar les bicicletes es va assabentar per a què es van fer servir, es va negar a que els hi tornessin tret que la banda pagués nous seients. L'àlbum contenia un pòster de les noies nues de la cursa. A les botigues que es negaven a vendre el disc amb el pòster, no s’hi incloïa però els aficionats el podien demanar per correu si ho desitjaven. D’altra banda, la portada del single mostrava una dona nua que anava en bicicleta i es va modificar després que moltes botigues es neguessin a vendre’l. Es va solucionar pintant una part inferior de bikini per cobrir el cul a la portada del senzill, i en alguns llançaments nord-americans també es va afegir un sostenidor. Que ridícul tot plegat. A les fotos hi ha totes les versions; l’original, la censurada amb bikini i la censurada amb bikini i sostens. Obviament el pòster que s’incloïa a l’elepé també hi és.


Allà on tocava Queen, les botigues de bicicletes esgotaven els timbres comprats pels fans que els portaven a l'espectacle per tocar-los durant aquesta cançó. Com a fet curiós, en un concert de 1978 al Madison Square Garden, Queen va recrear el vídeo fent que dones amb molt poca roba passegessin amb bicicleta per l'escenari.



QUEEN - FAT BOTTOMED GIRLS / BICYCLE RACE


"Fat Bottomed Girls" was written by guitarist Brian May for the album “Jazz”. Released as a double A-side single with "Bicycle Race", reached #11 in the UK and #24 in the US. The year before, they used the same formula for the release of the single "We Will Rock You" and "We Are The Champions" as a double A-side for the album “News of the World”. Each song has a reference to the other in the lyrics: in "Bicycle Race," a lyric runs: "Fat bottomed girls, they'll be riding today, so look out for those beauties, oh yeah." In "Fat Bottomed Girls" the closing call shouts "get on your bikes and ride!," linking the two songs together.


Mojo asked Brian May how gay icon Freddie Mercury could deliver such a convincing heterosexual performance on this song. He replied: "On the face of it, it's a heterosexual song because it's called 'Fat Bottomed Girls,' but I was totally aware of Freddie's proclivities and the fact he was going to sing it. Plus, some of the inspiration for the song came from stuff that I saw in Freddie's life as well as my own. So it's actually not so much of a heterosexual song as you might think (laughs). It's a sort of pansexual song. There are so many ways you can take it."


"Bicycle Race" it’s a song wrote by Freddie Mercury in France after watching the Tour de France bicycle race ride by his hotel. The band were recording Jazz in the French countryside mainly as a tax break. 


Queen staged a bicycle race around Wimbledon stadium in England to promote the single. Sixty-five professional models were hired to race nude, with special effects hiding the nudity in the original video; a photo from the race was used on the cover of the single and images from the race were used for the video. Queen rented 65 bicycles for the race. In a possibly apocryphal but often-repeated story, when the rental company found out what they were used for, they refused to take the bikes back unless the band paid for new seats.


The album contained a poster of the women in the bicycle race. It was left out of some copies for stores that did not want to carry it, but fans could mail order the poster if they desired. 


The cover of the single featured a nude woman riding a bicycle, and was altered after many stored refused to stock it. A bikini bottom was added to cover the bum on the cover of the single, and on some US releases a bra was also added.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada