Total de visualitzacions de pàgina:

6.9.23


 

MADONNA - LIKE A VIRGIN

Publicació: 31 d'octubre de 1984

Llistes: EUA: #1 (6 setmanes) Regne Unit: #3


"Like A Virgin" és una cançó del seu segon àlbum del mateix nom que va ser escrita i composta per Tom Kelly i Bill Steinberg, i produïda per Nile Rodgers. Va ser llançada com a single principal de l'àlbum.


A Madonna li va encantar "Like A Virgin" de seguida. A Nile Rodgers, que va pensar que la cançó era ximple i que el títol no funcionava. Quatre dies després, Rodgers es va adonar que "Like A Virgin" encara estava clavada al seu cap, així que es va disculpar amb Madonna i va dir que potser haurien de gravar la cançó. Rodgers i Madonna van gravar la cançó junts a la Power Station, la base de Nova York de Chic. Rodgers va tocar les interjeccions de guitarra. La gran secció rítmica de Chic, el baixista Bernard Edwards i el bateria Tony Thompson, van posar el ritme.


El títol i la lletra eren molt atrevits per a una cançó pop, la qual cosa feia més difícil trobar algú per gravar-la. Madonna havia publicat només un disc i era coneguda com a cantant de ball, així que a la seva discogràfica no li importava que enregistrés una cançó que generaria certa controvèrsia. Es va convertir en un gran èxit i va crear una nova imatge per a Madonna que la va diferenciar d'altres cantants. Els mitjans de comunicació van quedar fascinats amb ella des d'aleshores. Alguns oients cristians van sentir que Madonna es burlava de la seva fe amb aquesta cançó. "Madonna" és un altre nom de la Verge Maria, així que quan una cantant que es diu Madonna va gravar una cançó anomenada "Like A Virgin", va fer aixecar una certa polseguera.


Madonna la va interpretar per primera vegada el 18 de setembre de 1984 als primers premis MTV. Portant un vestit de núvia i una sivella de cinturó que deia "Boy Toy", va cantar una versió sensual, que va acabar amb un orgasme simulat. L'espectacle va ser en directe, i Madonna més tard va dir que estava convençuda que s'havia perdut en una nota mentre la cantava al programa, cosa que sembla que va importar ningú.


La cançó és una metàfora d'algú que troba un nou amor i la sensació de renéixer amb aquest amor. La cançó parla d'estar perdut al desert fins a trobar algú, que és metafòric per haver-se perdut a la vida abans de trobar l'amor. La lletra explica la història de la cantant trencada i incompleta, sentint-se trista fins a trobar un amor que la fa sentir "brillant i nova". La tornada parla de la seva sensació "com una verge", referint-se metafòricament a la idea d'experimentar alguna cosa per primera vegada i sentir-se tocada per l'amor d'una manera que mai no havia experimentat. La cançó és una celebració de l'alegria d'un nou amor, de sentir-se fresc i viu de nou, de ser "descongelat" i ple d'un amor que pot durar. Finalment, l'outro de la cançó parla de poder sentir el batec del cor de l'altra persona d'una manera nova i especial.


El vídeo es va rodar a Venècia, els pressupostos per als vídeos s'havien disparat aleshores. Va ser dirigit per Mary Lambert, que va tenir la idea de portar un lleó al rodatge. La idea era que l'interès amorós de Madonna, que llueix una màscara de lleó durant el Carnaval de Venècia, es convertís en la bèstia. Simon Fields, que va ser productor del rodatge, recorda: "El lleó es va començar a tornar boig per Madonna. Ningú més. I després vam descobrir que no es pot tenir un lleó al voltant d'una dona quan té la regla".


Aquest va ser un tema de discussió a l’inici de la primera pel·lícula de Quentin Tarantino “Reservoir Dogs”. El personatge Mr. Pink comença el debat dient: "'Like a Virgin' tracta d'una noia que busca a un noi amb una gran polla. Tota la cançó és una metàfora de grans cigales". El senyor Blue respon: "No, no ho és. Es tracta d'una noia que és molt vulnerable".



MADONNA - LIKE A VIRGIN


Released: October 31, 1984

Charted:  US: #1 (6 wks)   UK: #3 


“Like A Virgin” is a song from her second album of the same name that was written and composed by Tom Kelly and Bill Steinberg, and produced by Nile Rodgers. It was released as the album's lead single.


Madonna loved “Like A Virgin” right away. Nile Rodgers did not. Rodgers thought that the song was dumb and that the title didn’t work. Four days later, Rodgers realized that “Like A Virgin” was still stuck in his head, so he apologized to Madonna and said that maybe they should record the song after all. Rodgers and Madonna recorded the song together at the Power Station, Chic’s New York home base. Rodgers played the sparse, itchy guitar interjections. Chic’s great rhythm section, bassist Bernard Edwards and drummer Tony Thompson, laid down the beat.


The title and lyrics were very racy for a pop song, which made it more difficult to find someone to record it. Madonna had released only one album and was known as a dance singer, so her record company didn't mind having her record a song that would generate some controversy. It became a huge hit and created a new image for Madonna that set her apart from other singers. The media has been fascinated with her ever since. Some Christian listeners felt Madonna was mocking their faith with this song. "Madonna" (Italian for "My Lady") is another name for the Virgin Mary, so when a singer calling herself Madonna recorded a song called "Like A Virgin," it raised some eyebrows.


Madonna performed this for the first time on September 18, 1984 at the first MTV Video Music awards. Wearing a wedding dress and a belt buckle that said "Boy Toy," she sang a sultry version, ending with a simulated orgasm. The show was live, and Madonna later said she was convinced she missed a note while performing this on the show, but if she did, no one seemed to care.


The song is a metaphor for someone finding a new love and the feeling of being refreshed and reborn in that love. The song speaks of being lost in the wilderness until finding someone, which is metaphorical for being lost in life before finding love. The lyrics tell the story of the singer being broken and incomplete, feeling sad and blue, until finding love that makes her feel "shiny and new". The chorus speaks of her feeling "like a virgin", metaphorically referring to the idea of experiencing something for the first time and being touched by love in a way that one has never experienced before. The song is a celebration of the joy of new love, of feeling fresh and alive again, of being "thawed out" and filled with a love that can last. Lastly, the outro of the song speaks of being able to feel the heartbeat of the other person in a way that is new and special.


The video was shot in Venice, budgets for videos had ballooned by then, and was directed by Mary Lambert, who got the idea to bring a lion to the shoot. The idea was that Madonna's love interest, wearing a lion mask a per the locals during the Carnival of Venice, would turn into the beast. Simon Fields, who was a producer on the shoot, recalls: "The lion started to get crazy around Madonna. No one else. And then we found out that you can't have a lion around a woman when she's on her period." 


This was a topic of discussion in the Quentin Tarantino first movie Reservoir Dogs. The character Mr. Pink starts the debate by saying, "'Like a Virgin' is all about a girl who digs a guy with a big d--k. The whole song is a metaphor for big d--ks." Mr. Blue responds, "No it's not. It's about a girl who is very vulnerable."












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada