Total de visualitzacions de pàgina:

2.4.24


 

ALASKA Y DINARAMA - COMO PUDISTE HACERME ESTO A MI / NI TU NI NADIE


Publicació: Setembre de 1984


“Cómo pudiste hacerme esto a mí” és una cançó icònica del grup espanyol Alaska y Dinarama, coneguda pel seu ritme de ball i lletres que exploren temes de traïció, gelosia i venjança. Va ser llançada el 1984 com el primer senzill del seu àlbum "Deseo carnal", assolint el número 1 a les llistes d'èxits durant diverses setmanes. La interpretació en directe a Mèxic es va utilitzar com a vídeo musical per a la cançó.


El vídeo musical captura l'essència d'Alaska y Dinarama en aquell moment, amb Alaska liderant l'actuació amb el seu estil característic i presència escènica. La banda interpreta la cançó amb energia, mentre els plans mostren els membres tocant els seus respectius instruments, creant una atmosfera vibrant i plena d'energia a l'escenari del programa "Tocata".


A la cara B del single i del maxi-single hi tenim una remescla de “Tormento”, una de les millors cançons de la banda, que es podia haver publicat perfectament com a cara A ja què té les mateixes característiques tan comercials com ritmiques i enganxoses que les primeres cares dels singles oficials. 


"Ni tú ni nadie" és una de les cançons més emblemàtiques d'Alaska y Dinarama, llançada com el segon senzill del seu àlbum "Deseo carnal" el 1984. Aquesta cançó va ser un gran èxit i continua sent recordada pel seu ritme i lletres enganxoses. En la reedició de l'àlbum el 2006 per EMI, es van incloure diverses versions de la cançó, incloent remasteritzacions, la versió en maxi-single i una demo en què només canta Carlos Berlanga. L’any 2010 Fangoria van gravar una versió nova. 


"Ni tú ni nadie" és una cançó escrita per Nacho Canut i Carlos García-Berlanga. La lletra, cantada en primera persona, aborda una relació complicada en què l'altra persona exerceix pressió sobre el narrador, qui declara que ni aquesta persona ni ningú més poden canviar-lo. La cançó també parla de la lluita per sobreviure a una ruptura sentimental. Amb la seva estructura de vers-tornada i la interpretació d'Alaska i Carlos Berlanga, la cançó destaca pel seu ritme alegre, amb sospirs d'Alaska als ponts instrumentals i repics de campanes que li donen un toc distintiu. Curiosament, "Ni tú ni nadie" és més recordada popularment com "Mil campanes” per la frase de la seva tornada, que pel seu títol original.


Recentment s’ha publicat un vídeo oficial de "Ni tú ni nadie" que alterna imatges del vídeo original, similar al de “Cómo pudiste hacerme esto a mí”, amb imatges d’una noia caminant pels carrers de Madrid. El vídeo també compta amb un final alternatiu per a la cançó. 



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada