Total de visualitzacions de pàgina:

21.4.24


INXS - SUICIDE BLONDE


Publicació: 22 d'agost de 1990

Llistes: Regne Unit: #11   EUA: #9


"Suicide Blonde" és el primer senzill del setè àlbum d'estudi de la banda de rock australiana INXS, "X" (1990). La cançó va tenir un gran èxit comercial arribant a posicions altes a diverses llistes de països com Austràlia, els Estats Units, el Regne Unit, el Canadà i Nova Zelanda. La cançó va guanyar el premi a la "Most Performed Australian Work Overseas" (Cançó australiana més interpretada a l'estranger).


L'arranjament ajustat i rítmic de la cançó, caracteritzat per una línia de baix contundent, riffs de guitarra aguts i un ritme pulsant, convida els oients a moure's, ballar i submergir-se en l'energia contagiosa de la música. La interpretació de la lletra per part de Michael Hutchence afavoreix l'atractiu de la cançó, oferint una exploració divertida i provocadora de la naturalesa captivadora però perillosa d'una dona misteriosa i seductora.


"Suicide Blonde" va mostrar una combinació d'influències noves i antigues en INXS. La percussió de Jon Farriss incorporava elements de la música de ball, especialment els sons d'àcid house presents al Regne Unit durant aquell temps, afegint un toc contemporani al so de la banda. A més, la introducció de l'harmonica blues, interpretada per Charlie Musselwhite, es va utilitzar com a sampler en lloc de gravar-se en directe.


Els origens de "Suicide Blonde" mostren una visió curiosa de la relació de Michael Hutchence amb Kylie Minogue i la seva tendència a desafiar les normes socials. Inspirat en la decisió de Minogue de tenyir-se el cabell de ross rubí, Hutchence i Andrew Farriss van crear el títol i la lletra de la cançó, capturant l'esperit rebel i arriscat associat amb la persona de la "suicide blonde". La fascinació de Hutchence amb la transformació de Minogue reflecteix la seva naturalesa divertida i trapella, ja que gaudia desafiar els límits i subvertir les expectatives.


Aquesta va ser l'última cançó que Michael Hutchence va interpretar en directe. "Suicide Blonde" va ser el número de tancament en l'últim concert d'INXS abans de la seva mort, un concert a Burgettstown, Pennsylvania, el 27 de setembre de 1997. Malgrat la incomoditat que el títol podria evocar, la cançó no parla de suïcidi, i la banda va continuar interpretant-la fins i tot després de la tràgica mort de Hutchence per suïcidi el 1997.






INXS - SUICIDE BLONDE


Released: August 22, 1990

Charted: UK: #11  US: #9 


"Suicide Blonde" is the first single from Australian rock band INXS's seventh studio album, “X” (1990). The song was a significant commercial success reaching high chart positions in multiple countries including Australia, the United States, the United Kingdom, Canada, and New Zealand." The song won the award Most Performed Australian Work Overseas.


The song's tight, rhythmic arrangement, characterized by a driving bassline, sharp guitar riffs, and a pulsing beat, invites listeners to move, dance, and immerse themselves in the music's infectious energy. Michael Hutchence's delivery of the lyrics adds to the song's allure, offering a playful and provocative exploration of the captivating yet perilous nature of a mysterious and seductive woman.


"Suicide Blonde" showcased a blend of new and older influences on INXS. Jon Farriss's drumming incorporated elements of dance music, particularly the acid house sounds prevalent in the UK during that time, adding a contemporary edge to the band's sound. Additionally, the blues harp intro, performed by Charlie Musselwhite, was sampled rather than recorded live.


The origins of "Suicide Blonde" show a curious take on Michael Hutchence's relationship with Kylie Minogue and his penchant for defying social norms. Inspired by Minogue's decision to dye her hair blonde, Hutchence and Andrew Farriss crafted the song's title and lyrics, capturing the rebellious and daring spirit associated with the "suicide blonde" persona. Hutchence's fascination with Minogue's transformation reflects his playful and mischievous nature, as he enjoyed pushing boundaries and subverting expectations. 


This was the last song Michael Hutchence performed live. "Suicide Blonde" was the closing number at the last INXS show before his death, a concert in Burgettstown, Pennsylvania, on September 27, 1997. Despite the discomfort the title might evoke, the song is not about suicide, and the band continued to perform it even after Hutchence's tragic death by suïcide in 1997.




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada