Total de visualitzacions de pàgina:

8.3.09

FOTOGRAFIA: CAPICUA, COLORS DE CARNAVAL

L’esplai Capicua ha tornar a guanyar el premi, al meu entendre, més important del carnaval de Lloret: el Premi especial de la Gresca. Aquest premi reflexa el que ha de ser l’esperit del carnaval, una festa d’alegria i de passar-s’ho bé. De que serveix fer una carrossa espectacular si desprès veus la gent desfilant amb cara de pomes agres? Al Capicua es tracta d’inculcar als nens que la rua de carnaval no és una competició, ni s’hi va exclusivament a guanyar. El més important és passar-s’ho bé, divertir-se i intentar encomanar aquest sentiment d’alegria als qui ens veuen desfilar pel carrer. I si això s’aconsegueix, i a sobre et donen algun premi millor. Dit això, a continuació analitzarem un seguit de fotografies de la rua d’aquest any.
En aquesta imatge amb la llum a favor vaig cometre un error de medició i la foto va quedar una mica fosca. La solució ha estat pujar la brillantor, i accentuar el to groc dels colors neutres per guanyar la claror que em faltava.
La Júlia en una foto feta per en Jordi.

El contrallum és molt difícil de fotografiar amb un sol tant fort com era en aquest cas, per tant, no queda altre remei que passar la foto pel Photoshop. En aquesta instantània he rebaixat molt la brillantor, he pujat el contrast i desprès he intensificat el color verd i he reduït el blanc del cel el que he pogut. El resultat no és el millor però no està malament del tot.

Un altre cas de contrallum. Aquí la operació de la fotografia dels verds la he fet dos cops, es a dir, correcció de brillantor i contrast, correcció dels blaus i dels blancs del fons, i tornar a corregir brillantor i contrast.

Per evitar que les persones quedin mogudes, aquesta foto la he fet com hem va dir l’Albert; en automàtic i amb la ISO a 400, i si hi ha algun retoc a fer amb Photoshop. Però aquest no és el cas, la fotografia està tal qual va sortir, sense retocs.

Aquí la intenció era ressaltar el treball fet en les capes dels nens, i per destacar els vermells però no fer una imatge monòtona, vaig buscar un grup on hi hagués algun factor que trenqués la tonalitat rogenca. La capa del fons del monitor va funcionar bé per aconseguir el que buscava.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada