Total de visualitzacions de pàgina:

12.7.11

Els Plens d'ahir... (Per Seeet)

Del què va passar i què i com es van aprovar els diferents punts en trobareu explicació tant en El PUNT com en el Diari de Girona aquí sota, jo per si de cas  us comento les curiositats.

Primer Ple:
Assistència immillorable mentre es continuï fent a la Sala de Plens, (tampoc cal quedar en el Sant Jordi... per ara): ple fins a la bandera i amb gent de'n peu, (aquesta vegada un servidor va poder seure tot i que pels pèls).

Per part dels regidors també totes les cadires ocupades si be ahir van estrenar noves ubicacions: 

Els regidors del MILLOR han passat de l'esquerra a la dreta, (òpticament, políticament encara esta la cosa per descobrir...), eren les cadires on l'any passat s'asseien els regidors socialistes. Crec que s'han canviat de costat per una qüestió de plànol televisiu doncs és veritat que tot i semblar simètrica la taula sembla que els assentats a la dreta tenen millor plànol... 
El regidors del PSC pel contrari han fet el camí a la inversa i ara es troben a l'esquerra, (sempre mirant des del públic), i a continuació de la darrera regidora de CiU per aquest costat que és n'Idoia. Remarcar que ara ja no són quatre sinó tres en el grup doncs en Josep Cortés els ha plegat, però no per anar-se'n a casa sinó per passar al grup mixt, (no sé perquè ni diuen mixt si és ell sol). D'aquesta pèrdua de regidors en Valls en va fer un acudit i va dir que amb el trasllat de costat el PSC havia perdut un llençol, parafrasejant aquella dita de que a cada vogada es perd un llençol... 
Els dos regidors PPeros tenen les mateixes cadires que ja tenien els seus predecessors ideològics, no els neandertals, sinó els de la darrera legislatura Ontañçon i Pasarell.
El regidor no adscrit provinent del PSC, el llençol perdut, ocupa la cadira encara calenta d'en Quim Teixidor. Dir del sr. Cortés que segurament amb el temps millorarà però per lo vist ahir semblava un vi de mala anyada, pràcticament no va obrir boca, de tot va dir que sí menys en la primera votació que com que era novell no sabia si dir sí, sí quiero o d'acord i al final va dir "a favor". Segurament molta gent n'esperava un perquè del abandonar el partit pel que s'havia presentat però ens vam quedar amb les ganes. Tinc entès que avui farà unes declaracions al respecte.
L'equip de Govern tenia una distribució central amb en Valls i en Martínez escortant en Romà.N'Orobitg (ERC),  també al Govern, ocupava la mateixa cadira que la legislatura passada formant un discontinu en el ban blau.   
En Toni Garcia (ICV) també va ocupar la mateixa cadira que ja tenia assignada tots aquests anys.

Les intervencions en aquest primer Ple no van començar fins el punt 5è de l'ordre del dia. Era el punt on es parlava dels sous que s'assignaven però no en va pas quasi ser aquest el motiu de les discussions sinó que els grups, (ICV i MILLOR principalment), van aprofitar l'avinentesa de veure el Pisuerga per parlar de quasi tot menys, (poc), dels sous.
Quasi tota la munició anava dirigida al regidor Valls si be en Marc Fuertes també va dedicar bona part de la seva intervenció al sr. Orobitg pel fet d'haver entrat a l'equip de Govern preguntant-li si les tres condicions de llibertat de vot que havia subscrit en el pacte per entrar al Govern, (Passeig, Casc Antic i mocions), eren les úniques llibertats de les que gaudiria durant la legislatura.
En Joan Bernat del PSC va voler centrar el tema en els sous que era de lo que realment tractava el punt i va dir que s'haurien pogut fixar unes quanties més baixes donat els temps que corren, (ICV i MILLOR i PP també en van fer esment); aquí l'anècdota també va venir de la banda del regidor Valls que li va contestar a en Bernat que  si volia rebaixar-se ell el sou era molt lliure de fer-ho...
El regidor Martínez del PPC va tornar a parlar de concòrdia, consens  i de predisposició a ajudar a tirar Lloret endavant.
En quant al regidor d'ERC Jordi Orobitg, ahir no tenia aquell punx amb el que va acabar la temporada passada; segurament ahir el temari tampoc s'ho portava o potser la rentrée de legislatura, o que encara se sent en pre-temporada i no coneix els companys de vestuari...; sigui com sigui ahir estava apagadot i esperem que no sigui degut, encara que nomes sigui pel be de la bona dialèctica en els plens, perquè el cinturó que ha adquirit l'estreny.

Del segon PLE.

Aquí amb el canvi de guàrdia també se'n van perdre uns quants de llençols, tot i que a partir de les 10h va arribar saba nova, alguns botiguers que després de tancar volien saber que passaria am el Passeig.
Tot hi això la part del públic feia paxoca doncs potser hi havia dues cadires buides però no tres.

Aquí el tema estrella era el Passeig. No us en explicaré pas les intervencions, però si el tarannà de l'equip de Govern davant la primera possibilitat amb molt de temps de saber-se perdedor abans de començar en una votació. Els hi va venir molt de nou, tant que fins i tot després del resultat (14 contra 7, doncs n'Orobitg també va votar-hi a favor), a favor de que es tornés el Passeig al doble sentit, després d'aquesta contundent derrota l'alcalde sr. Codina encara va dir les darreres paraules en el sentit de que es reunirà amb tots els grups, els ensenyarà tota la documentació que va provocar la decisió del sentit únic i a veure si encara els pot convèncer...

Des de la platea la impressió que me'n vaig endur de les intervencions del l'equip de Govern era que encara no tenen assumit que estan en clara minoria, sobretot del regidor Valls, menys de n'Ignasi que semblava compungit, i molt menys de l'alcalde, doncs en Romà crec que sí ho té clar que no ho tindrà gens fàcil...  

Al final el Passeig es tornarà al doble sentit però no ara sinó passat...; passat el què... qui lo sa.

Seeet.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada