Total de visualitzacions de pàgina:

7.7.11

HAIRCUT ONE HUNDRED - PELICAN WEST (1982)


L’estiu ha arribat, i amb ell el moment d’escoltar música fresca que ens reconforti en els moments calorosos. Quan arriben aquestes dates tinc per costum rescatar aquest disc que m’ha acompanyat durant tots els estius des del ja llunyà 1982 en què es va publicar, i passin els anys que passin sempre estarà amb mi, perquè continua conservant aquella frescor que em va encomanar el primer cop que el vaig escoltar i que encara avui em te captivat. "Pelican West" ha passat a ser l'únic LP publicat per la banda amb la formació original al complert. Fent una mica d’historia direm que l’àlbum va ser publicat al març de 1982 i va arribar al número 2 a Anglaterra. El singles, Favourite Shirts (Boy meets girl), Love plus one i Fantastic day van ser número 4, 3 i 9 respectivament entre octubre de 1981 i abril de 1982. La marxa de Nick Heyward per fer carrera en solitari va fer que un dels grups que presagiava un futur més prometedor, comences i acabes el seu periple en un marge de tres anys. Heyward va editar un interessant “North of a miracle” al 1984, però els Haircuts sense ell, van acabar la seva trajectòria després del fracàs del seu segon LP “Paint and paint”.



Tornant a “Pelican West”, aquest va ser un dels primers discs gravats integrament en Digital a Gran Bretanya. La implantació del Digital va fer que les gravacions milloressin ostensiblement i el so guanyés en puresa, sense pèrdua de senyal i sense el molest so de fons que es podia escoltar a vegades en les gravacions analògiques. A “Pelican West” la màgia radica en la sàvia barreja de ritmes funk i pop amb aires caribenys i estiuencs, i amb el so Digital és especialment notòria la millora en la gravació ja què és molta la quantitat de percussió i instruments de vent utilitzats, que amb aquesta tècnica retenen tota la qualitat i sonen clars i nítids conservant tot el frescor buscat.



Maxisingle de "Love plus one" en versió de 5,40 minuts no editada al seu moment al nostre país. A la cara B hi tenim una versió amb rap inclòs de "Marine Boy" també inèdita aquí aleshores.  




En aquest enllaç hi ha la possibilitat d'escoltar el disc sencer clicant sobre el nom de cada cançó en el llistat de baix, i de veure a dalt els tres videos de les cançons que es van editar en single.



Cançons
  1. “Favourite Shirts (Boy Meets Girl)” – 3:05
  2. “Love Plus One” – 3:33
  3. Lemon Firebrigade” – 3:54
  4. “Marine Boy” – 3:28
  5. “Milk Film” – 2:56
  6. Kingsize (You’re My Little Steam Whistle)” – 4:23
  7. “Fantastic Day” – 3:13
  8. “Baked Bean” – 4:02
  9. “Snow Girl” – 2:56
  10. “Love’s Got Me in Triangles” – 3:36
  11. “Surprise Me Again” – 3:17
  12. “Calling Captain Autumn” – 4:02
Musics
  • Nick Heyward – vocal, guitarra.
  • Les Nemes –  baix.
  • Graham Jones – guitarra
  • Patrick David Hunt – bateria
  • Phil Smith –  saxo
  • Marc Fox – Percussió, vocal
  • Blair Cunningham –  bateria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada