Total de visualitzacions de pàgina:

12.7.11

PLENS DE L'AJUNTAMENT: VALLS - FUERTES (ROUND 1)

Abans de res voldria dir que no tinc la intenció de fer de cronista de tots i cadascun dels Plens que es facin a l’Ajuntament  de Lloret a la present legislatura, però tant l’anterior (el de presa de possessió) com aquest, per ser el primer en el que teníem l’esperat trobament entre en Valls i en Fuertes, sí que mereixen que en digui algunes paraules. A partir d’aquí em dedicaré a fer comentaris puntuals si hi ha algun fet destacat i poc més. A ben segur que els edils m’ho agrairan.    


     
Ahir vam tenir dos Plens a l’Ajuntament de Lloret, el primer a les 20,00 hores on s’havia de fer pública la distribució del cartipàs municipal, i un segon a les 22,00 hores on havia tres punts, el més important dels quals, votar la moció dels partits de la oposició per retornar el Passeig al doble sentit de circulació.

El de les vuit va anar molt tranquil fins arribar al cinquè punt, el de les retribucions als membres de la corporació, moment en el quan les intervencions d’en Toni Garcia i d’en Marc Fuertes van despertar la fera i va començar l’inevitable enfrontament. Ambdós van mostrar la seva repulsa al fet què en Josep Valls sigui el portaveu de CiU entre d’altres coses mes gruixudes, amb atacs personals al convergent (prepotència, no te autoritat moral ètica, interessos personals...) i Valls va contraatacar amb la seva contundència habitual. Algunes perles:   
     
Fuertes va atacar primer Orobitg dient-li que en el pacte amb CiU només li falta ser l’Alcalde.

Valls a Bernat: Vostè ha passat d’allà aquí i en aquesta bugada ha perdut un llençol. (referint-se al canvi de lloc en el Plenari i a la pèrdua d’un regidor pel camí).

Fuertes: Aquí no es barallen 21 persones, només es baralla el senyor Valls quan surt en aquest Plenari.

García: Vostè és un actor formidable, no he vist mai faltar a la veritat amb tanta naturalitat, és el nou Fermí Reixach de Lloret.

Valls: En Fermí Reixach anava a la seva llista, que vol que vingui a la seva llista?

Fuertes: Mantenir a Valls com a portaveu del govern és una burla als ciutadans de Lloret.

Fuertes: Vostè es guarda el segon cartutx perquè jo no tindré l’oportunitat de respondre a la quantitat de mentides que vostè ara tindrà la llibertat de poder expressar.   

Valls al Senyor Millor (com anomena Fuertes): A mi el que m’indigna  son les mentides i les cabronades que ha escrit sobre mi.   

Podríem seguir però millor deixar-ho aquí tal com va demanar el Sr. Alcalde.

Pel que fa al segon tema candent de la nit, la moció sobre el Passeig, va anar segons el previst, sense cap sorpresa, ni tan sol és pot qualificar de sorpresa la votació d’Orobig, ja què en el seu pacte amb CiU ja deixava clar que volia llibertat de vot sobre aquest assumpte, i era evident que la seva votació seria la que va ser. Ignasi Riera (en nom de CiU es clar)es va quedar sol defensant l’estat actual del Passeig i en va fer una llarga explicació. Va tenir un moment molt lúcid quan se li va dir que aquest era el tema que més rebuig havia tingut mai entre la població, i ell va recordar que la marina de Fenals havia tingut tan o més rebuig que la situació actual del Passeig. La votació va ser de 14 a 7 en favor de la moció, era la primera vegada en molt temps que l’equip de govern perdia una moció, i sembla que el Passeig tornarà a la doble circulació en un termini encara per determinar.

Un altre punt d’interès estava ubicat en Josep Cortés i s’esperava una possible explicació de la seva fugida de les files socialistes però aquesta no va arribar (ha arribat avui a Ple passat), i la seva intervenció en el plenari va ser gairebé inèdita, ni tan sol va replicar Bernat quan aquest va qüestionar la seva ètica. Veurem com li van les coses en el futur immediat, i esperem més implicació per la seva part.

Vaig veure un Romà Codina més segur que en el Ple d’investidura i molt cordial. Força molest per com havien anat les coses sobretot en el primer Ple, però molt ben posat en el seu nou paper de cap dels lloretencs, tot i que haurà de donar molta poció màgica als seus companys per aguantar les envestides que vindran en el futur (a en Valls no cal que ja va caure a la marmita quan era petit).   

Per acabar senyalar que no va faltar el record cap a la benemérita, i també vam saber que el senyor Ramón planeja les seves vacances consultant Google Earth, queda dit ;-). Si és que en els fons son com nens!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada