Total de visualitzacions de pàgina:

28.11.23


 

FOREIGNER - I WANT TO KNOW WHAT LOVE IS

Publicació: 30 de novembre de 1984

Llistes: Regne Unit: #1 (3 setmanes)   EUA: #1 (2 setmanes)


"I Want to Know What Love Is" és una balada escrita pel guitarrista Mick Jones, llançada el novembre de 1984 com a senzill principal del cinquè àlbum de Foreigner, "Agent Provocateur". La cançó és el major èxit del grup fins ara, i segueix sent una de les cançons més conegudes de la banda i un dels èxits de ràdio més perdurables. La cançó també es va publicar com a maxisingle amb una durada de 6:23. Aquesta versió conté una introducció una mica més llarga i un final de veu i cors més estès.


Jones parla d'aquesta cançó: "'I Want To Know What Love Is' va començar com una cosa més personal. Havia passat per varies relacions que van fracassar, i encara buscava algú amb qui realment pogués perdurar. Això va agafar vida pròpia i es va convertir en un sentiment més universal a través de la cançó. Vaig ajustar-ho tot durant la gravació i vaig decidir acabar posant-hi un cor de gospel. I de sobte em vaig adonar que havia escrit una cançó espiritual, gairebé una cançó de gospel. A vegades, sents que no hi tens res a veure, de veritat. Només l'estàs posant en un paper o inventant una melodia que tregui el significat de la cançó, que porti l’emoció a la cançó". La relació de Jones que va inspirar la cançó va ser amb la seva aleshores futura esposa Ann Dexter-Jones, mare del actualment reconegut productor Mark Ronson, fill del seu primer matrimoni.


La majoria de les cançons de Foreigner van ser coescrites per Jones i el cantant principal Lou Gramm, però aquesta va ser una composició en solitari de Jones, i una cançó que no va ser rebuda amb entusiasme per Gramm, qui pensava que podria empènyer la banda a un territori de música adult contemporany, lluny de la seva base rockera. Jones va parlar a la revista Billboard sobre les reserves de Lou Gramm sobre aquesta cançó: "Si mireu tota la nostra història, cada àlbum tenia un parell de balades. Crec que Lou va emetre la seva opinió al respecte en aquell moment, i això és el que va portar la gent a buscar un motiu per justificar les nostres diferències. Però no em pot passar pel cap de cap manera que tenir una cançó número 1 a tot el món sigui una cosa perjudicial per a una banda".


El New Jersey Mass Choir es va incorporar per cantar els cors, convertint-se en el primer cor de gospel a aparèixer en un èxit pop número 1. Mick Jones sabia que volia un cor a la cançó i va trobar el New Jersey Mass Choir amb una mica de serendipia: tenien el mateix advocat. Segons Jones, els primers intents del cor de cantar la seva part a l'estudi no van tenir la màgia necessària, però després es van reunir en cercle, van dir l'oració del Senyor i ho van clavar a la següent presa.



FOREIGNER - I WANT TO KNOW WHAT LOVE IS


Released : November 30, 1984

Charted:  UK: #1 (3 weeks)    US: #1 (2 weeks)


"I Want to Know What Love Is" is a power ballad wrote by guitarist Mick Jones, released in November 1984 as the lead single from Foreigner’s fifth album, “Agent Provocateur”. The song is the group's biggest hit to date, and remains one of the band's best-known songs and most enduring radio hits. The song was also issued as a 12-inch single with a longer running time of 6:23. This version contains a slightly longer intro and an extended vocal chorus/fadeout ending.


Jones talks about this song: "'I Want To Know What Love Is' started off on more of a personal level. I'd been through a lot of relationships that eventually failed, and still searching for something that could really endure. And that sort of took a life of its own as well. It became more of a universal feeling. I adjusted that during the recording of it, and ended up putting a gospel choir on it. And you know, realized suddenly that I'd written almost a spiritual song, almost a gospel song. Sometimes, you feel like you had nothing to do with it, really. You're just putting it down on paper, or coming up with a melody that will bring the meaning of the song out, bring the emotion out in the song." Jones' relationship that sparked the song was with his then future wife Ann Dexter-Jones, mother of producer Mark Ronson, son of her first matrimony. 


Most of Foreigner's songs were co-written by Jones and their lead singer Lou Gramm, but this was a solo composition for Jones, and a song that was not met with enthusiasm by Gramm, who felt it might push the band into adult contemporary territory and away from their rock base. Jones spoke to Billboard magazine about Lou Gramm's reservations over this song: "If you look at our whole history, each album had a couple of ballads on it. I think that Lou aired his opinion about it at the time, and that's what led to people jumping on it as a reason for our differences. But I can never really think that having a worldwide #1 song would be detrimental to a band."


The New Jersey Mass Choir was brought in to sing the backing vocals, becoming the first gospel choir to appear on a #1 pop hit. Mick Jones knew he wanted a choir on the song and found the New Jersey Mass Choir through a bit of serendipity: they had the same lawyer. According to Jones, the choir's first attempts to sing their part in the studio didn't have the magic, but then they gathered in a circle, said the Lord's Prayer, and nailed it on the next take.














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada