Total de visualitzacions de pàgina:

20.8.23


 

BEE GEES - MORE THAN A WOMAN


Publicació: 15 de novembre de 1977 (a l'àlbum de la banda sonora "Saturday Night Fever")


Tot i que el senzill de "More Than a Woman" no es va publicar mai al Regne Unit ni als EUA, es va publicar només a Itàlia.


"More Than a Woman", que va ser co-escrita pels tres germans, va ser un dels moments romàntics més destacats de la pel·lícula, proporcionant un rerefons musical commovedor a un ball entre Travolta i la noia que estima, amb la lletra de la banda donant un emotiu suport: "Aquí en els teus braços vaig trobar el meu paradís/La meva única oportunitat de felicitat/I si et perdo ara crec que em moriria”.


"More Than a Woman" també es va cedir a Tavares, un grup de funk/R&B, de manera que la versió dels Bee Gees va quedar inacabada. L'estudi de cinema va decidir que ambdues versions aparerien a l'àlbum de la banda sonora, així que, al setembre de 1977, els Bee Gees van posar precipitadament els tocs finals a la seva cançó als Cherokee Studios de Los Angeles. En aquesta versió final, els Bee Gees van recolzar les seves magnífiques harmonies en falset amb un groove disco constant de Maurice Gibb (al baix), Barry Gibb i Alan Kendall (guitarres), Dennis Bryon (bateria), Blue Weaver (teclats) i Joe Lala (percussió). També van afegir cordes, cortesia dels arranjaments de Wade Marcus. Si hem de decidir quina versió és millor, la dels Bee Gees o la dels Tavares, és una opció complicada. Totes dues tenen les seves característiques. La dels Bee Gees es mou en un terme mig entre la balada i el R&B suau, mentre que la dels Tavares encara té reminiscències del so de Filadèlfia popular en aquell moment.


La lletra és una carta d'amor directa a una dona especial, "More Than a Woman" comença amb un gir inusual. La dona de la cançó és algú que el narrador, aparentment, coneixia des de feia molt de temps, però que mai la va considerar d'una manera romàntica fins que tots dos van ser més grans. La lletra continua professant un amor per algú que és realment extraordinari... més que una dona. També s’estreveu una certa inseguretat i por a perdre aquesta dona, al temps que s'imagina que estan junts per sempre.


Tot i que "More Than a Woman" té el seu lloc especial en la història de la disco, per a Maurice Gibb sempre va ser només una "bella balada" que va impactar al públic. ""More Than a Woman" va ser una cançó que vam escriure amb resultats inimaginables", va dir. “Tavares van tenir un gran èxit amb ella, i va ser una de les cançons que va fer que “Saturday Night Fever” fos un èxit mundial”. 



BEE GEES - MORE THAN A WOMAN


Released: November 15, 1977 (on the “Saturday Night Fever” soundtrack album)


Although the single to “More Than a Woman” was never released in the UK or the USA, it was issued in Italy. 


“More Than a Woman,” which was co-written by all three brothers, was one of the film’s romantic highlights, providing a moving musical background to a dance between Travolta and his love interest, as the band’s soaring emotional lyrics – “Here in your arms I found my paradise/My only chance for happiness/And if I lose you now I think I would die” – play in the background.


“More Than a Woman” had also been given to an R&B/funk group called Tavares, so the Bee Gees version was left unfinished. The film studio then decided that both versions would appear on the soundtrack album so, in September 1977, the Bee Gees hastily put the finishing touches on their song at Cherokee Studios, Los Angeles, before mixing it. In that final version, the Bee Gees underpinned their gorgeous falsetto harmonies with a steady disco groove from Maurice Gibb (on bass guitar), Barry Gibb and Alan Kendall (guitars), Dennis Bryon (drums), Blue Weaver (keyboards), and Joe Lala (percussion). They also added strings, courtesy of arrangements from Wade Marcus. If we have to decide which version is better, the Bee Gees or Tavares, is a complicated choice. Both have their characteristics. The Bee Gees moves in a medium term between ballad and soft R&B, while Tavares still has reminiscences of the Philadelphia sound popular at the time.


The lyrics are a direct love letter to a special woman, “More Than a Woman” begins with an unusual twist. The woman in the song is someone that the narrator apparently knew for a long time but never considered in a romantic way until they were both much older. The lyrics continue to profess a love for someone who is truly extraordinary…more than a woman. In the song, the narrator expresses some insecurities at losing this woman, while imagining they’re forever together.


Although “More Than a Woman” has its own special place in the history of disco, for Maurice Gibb it was always just a “beautiful ballad” that struck a chord with the public. ““More Than a Woman” was a song we wrote with unimaginable results,” he said. “Tavares had a big hit with it. It was one of the songs that made Saturday Night Fever such a success, and then the whole world was dancing.”










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada