Total de visualitzacions de pàgina:

22.2.24


 

DONNA SUMMER - SHE WORKS HARD FOR THE MONEY


Estrena: 10 de maig de 1983

Llistes: Regne Unit: #25   EUA: #3


"She Works Hard for the Money" és un potent himne de Donna Summer que posa de relleu la lluita i la perseverança de les dones treballadores del dia a dia. Escrita per Michael Omartian i la mateixa Donna Summer, la cançó retracta els desafiaments que afronten les dones en el món laboral i celebra la seva resiliència i determinació. Publicada com a single principal del seu àlbum homònim el 1983, la cançó ràpidament es va convertir en un èxit que liderava les llistes i segueix sent una de les pistes més icòniques de Summer. La seva interpretació en viu als Premis Grammy de 1984 li va donar reconeixement i li va valer una nominació a la millor interpretació vocal pop femenina.


La història darrera de "She Works Hard for the Money" afegeix una capa poètica d'autenticitat a l'himne de Donna Summer per a les dones treballadores. Inspirada per la seva trobada amb Onetta Johnson, una assistent de bany al restaurant Chasen's, Summer va capturar l'essència de la dedicació i la resiliència de Johnson en la seva lletra. Els orígens de la cançó a partir d'una interacció real li confereixen una sinceritat emotiva, i el fet de presentar Onetta a la contraportada en destaca encara més el tribut a ella i a totes les dones que treballen incansablement per arrodonir els comptes.


El videoclip dirigit per Brian Grant no només va mostrar el missatge de la cançó, sinó que també va destacar la lluita i els triomfs de les dones treballadores de diversos orígens. Amb dones en diversos rols com infermeres, netejadores i cambreres, el vídeo va posar de manifest la seva resiliència i determinació per superar obstacles. La popularitat del vídeo a MTV, especialment després de la revolucionària "Billie Jean" de Michael Jackson, va marcar un fet significatiu per a Donna Summer com la primera cantant negra aconseguint una rotació destacada a la xarxa.






DONNA SUMMER - SHE WORKS HARD FOR THE MONEY 


Released: May 10, 1983

Charted:  UK: #25   US: #3 


"She Works Hard for the Money" is a powerful anthem by Donna Summer, highlighting the struggles and perseverance of everyday working women. Written by Michael Omartian and Donna Summer herself, the song portrays the challenges faced by women in the workforce and celebrates their resilience and determination. Released as the lead single from her album of the same name in 1983, the song quickly became a chart-topping hit and remains one of Summer's most iconic tracks. Her live performance of the song at the 1984 Grammy Awards added to its acclaim and earned her a nomination for Best Female Pop Vocal Performance.


The backstory behind "She Works Hard for the Money" adds a poignant layer of authenticity to Donna Summer's anthem for hardworking women. Inspired by her encounter with Onetta Johnson, a bathroom attendant at Chasen's restaurant, Summer captured the essence of Johnson's dedication and resilience in her lyrics. The song's genesis from a real-life interaction lends it a heartfelt sincerity, and featuring Onetta on the back cover further emphasizes the tribute to her and to all women who tirelessly work to make ends meet. 


The music video directed by Brian Grant not only showcased the song's empowering message but also highlighted the struggles and triumphs of hardworking women from diverse backgrounds. Featuring women in various challenging roles such as nurses, housekeepers, and waitresses, the video underscored their resilience and determination to overcome obstacles. The video's popularity on MTV, especially following Michael Jackson's groundbreaking "Billie Jean," marked a significant milestone for Donna Summer as the first black female singer to achieve hot rotation on the network.














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada