Total de visualitzacions de pàgina:

2.7.24


 

BOOKER T. & THE MG’s - GREEN ONIONS

Estrena: juliol de 1962

Llistes: EUA: #3   Regne Unit: #7


"Green Onions" és una peça instrumental enregistrada el 1962 per Booker T. & the M.G.'s. És considerada una de les cançons instrumentals de rock i soul més populars de tots els temps, destacant-se per la seva estructura de dotze compassos de blues i una línia distintiva de l'òrgan Hammond interpretada per Booker T. Jones, qui la va escriure als 17 anys. La gravació va ser en gran part improvisada a l'estudi. Inicialment llançada com la cara B de "Behave Yourself", va guanyar una enorme popularitat i va ser reeditada com a cara A. Sovint s'associa amb el "so de Memphis soul".


Tot i que "Green Onions" pot semblar simple, segons Booker T. Jones, cada interpretació requereix una atenció cuidadosa i recordar les notes. El desenvolupament de la cançó va ser accidental, originant-se durant una sessió mentre esperaven el cantant de rockabilly Billy Lee Riley. Inicialment enregistrada com una pista de blues titulada "Behave Yourself", la decisió de posar-li el nom de "Green Onions" va ser provocada per l'entusiasme de Jim Stewart per una presa particular, a la qual Booker T. va respondre amb el nom, considerant-ho la cosa més desagradable que podia pensar per a una cosa que s'havia de descartar.


La pista va guanyar ràpidament popularitat després que el guitarrista Steve Cropper la va posar a un amic, el DJ Rueben Washington, a l'emissora de ràdio WLOK de Memphis. Washington immediatament va posar la cançó al programa, interrompent una altra gravació per fer-ho. La resposta entusiasta dels oients va portar a la decisió de fer de "Green Onions" la cara A del senzill en lloc de "Behave Yourself", el que va conduir al seu èxit massiu.


El single va debutar a la llista Billboard Hot 100 la setmana que va acabar l’11 d'agost de 1962, assolint la seva posició màxima al número 3 la setmana que va acabar el 29 de setembre de 1962. També va encapçalar la llista de singles R&B, mantenint-se al número 1 durant quatre setmanes no consecutives, un èxit peculiar ja que va fluctuar al capdamunt de la llista tres vegades. "Green Onions" va trobar una nova popularitat al Regne Unit el 1979 quan va aparèixer a la pel·lícula "Quadrophenia". La inclusió de la cançó en una escena on un personatge interpretat per Sting ballava al ritme d'aquesta peça va ajudar a impulsar-la cap a l'èxit a les llistes del Regne Unit.







BOOKER T. & THE MG’s - GREEN ONIONS


Released: July 1962

Charted:  US: #3   UK: #7 


"Green Onions" is a renowned instrumental track recorded in 1962 by Booker T. & the M.G.'s. It's hailed as one of the most popular instrumental rock and soul songs of all times, characterized by a twelve-bar blues structure and a distinctive Hammond M3 organ line by Booker T. Jones, who wrote it at the age of 17. The recording was largely improvised in the studio. Initially released as the B-side of "Behave Yourself," it gained immense popularity and was reissued as the A-side. It's often associated with the "Memphis soul sound."


"Green Onions" may sound simple, but according to Booker T. Jones, every performance requires careful attention and recall of the notes. The song's development was accidental, originating during a session while waiting for the rockabilly singer Billy Lee Riley. Initially recorded as a blues track titled "Behave Yourself,", the decision to name it "Green Onions" was prompted by Jim Stewart's enthusiasm for a particular take, to which Booker T. responded with the name, considering it the nastiest thing he could think of and something discarded.


The track quickly gained popularity after guitarist Steve Cropper played it for a friend, DJ Rueben Washington, at Memphis radio station WLOK. Washington immediately put the song on air, interrupting another record to do so. The enthusiastic response from listeners prompted the decision to make "Green Onions" the A-side of the single instead of "Behave Yourself," leading to its widespread success.


The single debuted on the Billboard Hot 100 chart on the week ending August 11, 1962, reaching its peak position at No. 3 on the week ending September 29, 1962. It also topped the R&B singles chart, holding the No. 1 spot for four non-consecutive weeks, a rare achievement as it fluctuated in and out of the top spot three times. "Green Onions" found renewed popularity in the UK in 1979 when it was featured in the movie "Quadrophenia." The song's inclusion in a scene where a character portrayed by Sting danced to it helped propel it to chart success in the UK.















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada