Total de visualitzacions de pàgina:

11.7.24


HUEY LEWIS & THE NEWS - I WANT A NEW DRUG


Estrenada: 3 de gener de 1984

Llistes: EUA: #6


"I Want a New Drug" és una cançó de l'àlbum "Sports", publicada el 1983. Va ser el segon senzill de l'àlbum, després de l'èxit de "Heart and Soul", i es va convertir en una de les cançons de referència de la banda. La cançó va arribar al número sis a la llista Billboard Hot 100 i també va encapçalar la llista Dance Club Play.


Huey Lewis ha mencionat que la paraula "drug" a la cançó és metafòrica, referint-se a la sensació que es té en estar amb algú que es desitja, especialment dones. La lletra suggereix que, a diferència dels veritables medicaments, aquest "drug" metafòric no té efectes secundaris negatius com ara la boca seca, els ulls vermells o fer cara de pocs amics.


"I Want a New Drug" existeix en tres versions diferents. La versió de l'àlbum presenta dos solos llargs de guitarra, un al mig i un altre com a final que es va apagant. L'edició del senzill omet el primer solo (encara que es troba parcialment en l’àlbum de grans èxits) i acaba amb la banda sostenint un acord que es va esvaint. Aquesta versió correspon al vídeo musical. A més, hi ha un mix especial dance que redueix les parts instrumentals, incorpora un so més electrònic i allarga la durada de la cançó a 5 minuts i 32 segons.


El vídeo musical reflecteix la narrativa de la cançó, mostrant Huey Lewis despertant tard, adonant-se que té un concert aquella nit, i apressant-se a través de San Francisco en diversos mitjans de transport com el seu descapotable groc, el transbordador de San Francisco i un helicòpter llogat per arribar al concert a temps. Durant el trajecte, veu una dona dues vegades i la troba més tard a la primera fila del concert. La dona és l'actriu Signy Coleman, que també va aparèixer al vídeo musical de "Heart and Soul". Segons Lewis, la banda va optar per aquest concepte de vídeo musical per evitar una interpretació literal de la lletra de la cançó, i per destacar que "I Want a New Drug" és una cançó d'amor, no sobre drogues.


El 1984, Huey Lewis va demandar Ray Parker Jr. i Columbia Pictures per infracció de drets d'autor, argumentant que Parker havia plagiat la melodia de la seva cançó "I Want a New Drug" per a la cançó principal de la pel·lícula Ghostbusters. La demanda es va resoldre fora dels tribunals, amb els termes de la resolució, inclosa la compensació de Columbia a Lewis, inicialment mantinguts com a confidencials. El 2001, Lewis va revelar els detalls de la resolució en el programa VH1 Behind the Music. Posteriorment, Ray Parker Jr. va demandar Lewis per incompliment de l'acord de confidencialitat de la seva causa.






HUEY LEWIS & THE NEWS - I WANT A NEW DRUG


Released: January 3, 1984

Charted:  US: #6 


"I Want a New Drug" is a song from the album "Sports," released in 1983. It served as the album's second single, following the success of "Heart and Soul”, becoming one of the band's signature tracks. The song peaked at number six on the U.S. Billboard Hot 100 and also topped the Dance Club Play chart. 


Huey Lewis has mentioned that the word "drug" in the song is metaphorical, referring to the feeling one gets from being with someone they desire, particularly women. The lyrics suggest that unlike actual drugs, this metaphorical "drug" does not have negative side effects like dry mouth, red eyes, or making one's face break out.


"I Want a New Drug" exists in three distinct versions. The album version features two lengthy guitar solos, one in the middle and another as a fade-out. The single edit omits the first solo (although it's partially included in their greatest hits album) and ends with the band sustaining a chord that naturally fades out. This version corresponds to the music video. Additionally, a special dance mix reduces the instrumental parts, incorporates a more electronic sound, and extends the song's duration to 5 minutes and 32 seconds.


The music video mirrors the song's narrative, depicting Huey Lewis waking up late, realizing he has a concert that night, and rushing across San Francisco in various modes of transportation including his yellow convertible, the San Francisco ferry, and a chartered helicopter to make it to the concert on time. Along the way, he spots a woman twice and later finds her in the front row at the concert. The woman is actress Signy Coleman, whose mother was a friend of Lewis's mother and who also appeared in the music video for "Heart and Soul". According to Lewis, the band opted for this music video concept to avoid a literal interpretation of the song's lyrics, emphasizing that "I Want a New Drug" is a love song, not about drugs.


In 1984, Huey Lewis sued Ray Parker Jr. and Columbia Pictures for copyright infringement, alleging that Parker had plagiarized the melody of his song "I Want a New Drug" for the theme song of the film Ghostbusters. The lawsuit was settled out of court, with the terms of the settlement, including Columbia's payment to Lewis, initially kept confidential. In 2001, Lewis disclosed the settlement details on VH1's Behind the Music. Subsequently, Ray Parker Jr. sued Lewis for breaching the confidentiality agreement of their settlement.

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada