Total de visualitzacions de pàgina:

15.7.24


KRAFTWERK - TOUR DE FRANCE


Estrena: 3 d'agost de 1983

Llistes: Regne Unit: #22


"Tour de France" va ser inspirada per la famosa cursa ciclista francesa del mateix nom. Els membres de Kraftwerk, Florian Schneider i Ralf Hutter, eren fervents ciclistes i tenien una gran passió per les bicicletes, fins al punt que es referien a ells mateixos com el Radsportegruppe Schneider (Club Ciclista Schneider). Aquesta obsessió pel ciclisme va ser destacada per l'exmembre de Kraftwerk Karl Bartos com una de les raons que van influir en la seva decisió de deixar la banda.


"Tour de France" originalment es va gravar per a l'àlbum "Techno Pop", que posteriorment va ser reanomenat i llançat com "Electric Café" el 1983. Finalment, la cançó no va entrar a la llista definitiva de l'àlbum i es va llançar com a single independent. La cançó és notable per l'ús innovador de veus samplejades i sons mecànics associats amb el ciclisme, que complementen un patró d'electro-percussió. Aquest detall fa referència a les pistes anteriors de Kraftwerk com "Metal on Metal" de "Trans-Europe Express", així com "Numbers" i "Pocket Calculator" de "Computer World".


A Alemanya, "Tour de France" es va llançar amb versions en alemany i francès, cadascuna a una cara del disc de vinil. En altres països, la cançó es va publicar exclusivament en francès. Al Regne Unit, la cara B del single era una edició instrumental de la pista de la cara A. A més, es va incloure una pista instrumental anomenada "Tour de France, Étape 2", amb percussió i samplers, en les edicions maxi-single  i cassette al país britànic.


El 22 de juny de 1984, la cançó es va rellançar en dues noves versions: un arranjament substancialment diferent remesclat per François Kevorkian a Nova York, i una versió alternativa remesclada per Kraftwerk de l'arranjament original, amb seccions llargues de percussió a la segona meitat. Les edicions posteriors al Regne Unit d'aquesta versió van incloure un missatge indicant que apareix a la pel·lícula “Breakdance" a la part frontal de les fundes. El remix de Kevorkian va arribar al número 24 a les llistes de singles del Regne Unit i al número 4 a les llistes de música de ball/club als Estats Units.


Algunes curiositats com ara que la funda del single va incloure una il·lustració adaptada d'un segell postal hongarès de 1953. La melodia de la cançó sembla haver estat presa d'una secció de l'obertura de la "Sonata per a Flauta i Piano" del compositor alemany Paul Hindemith, escrita el 1936. A Gran Bretanya, la cançó va guanyar reconeixement addicional quan es va utilitzar com a música temàtica per a la cobertura del Canal 4 del Tour de France.


Per al llançament de 1983, es va crear un vídeo amb imatges de ciclisme. El 1984, amb la versió remixada per François Kevorkian, es va produir un vídeo que incloïa imatges dels membres de la banda pedalant a Düsseldorf. En el llançament de 1999 es va reutilitzar el mateix vídeo que la versió de 1983.






KRAFTWERK - TOUR DE FRANCE


Released: August 3, 1983

Charted:  UK: #22 


"Tour de France" was inspired by the famous French road race for professional cyclists of the same name. Kraftwerk members Florian Schneider and Ralf Hutter were avid cyclists and had a strong passion for bicycles, even referring to themselves as the Radsportegruppe Schneider (Schneider Cycling Club). This obsession with cycling was noted by ex-Kraftwerk member Karl Bartos as one of the reasons that influenced his decision to leave the band.


"Tour de France" was initially recorded for Kraftwerk's album "Techno Pop," which later was re-titled and released as "Electric Café" in 1983. Finally the track did not make it onto the final tracklist of the album but was instead released as a single. The song is notable for its innovative use of sampled voices and mechanical sounds associated with cycling, which complement a straightforward electro-percussion pattern. This approach harkens back to Kraftwerk's earlier tracks like "Metal on Metal" from "Trans-Europe Express," as well as "Numbers" and "Pocket Calculator" from "Computer World."


In Germany, "Tour de France" was released with both German- and French-language versions, each on one side of the vinyl disc. In other countries, the song was issued exclusively in French. The seven-inch versions typically featured edited versions of the longer tracks found on twelve-inch singles. In the UK, the seven-inch B-side was an instrumental edit of the A-side track. Additionally, an instrumental track titled "Tour de France, Étape 2", featuring percussion and samples, was included on the UK twelve-inch and cassette releases.


On June 22, 1984, the song was re-released in two new versions: a substantially different arrangement remixed by François Kevorkian in New York, and a Kraftwerk-remixed alternative version of the original arrangement, featuring extended percussive sections in the latter half. Later UK pressings of this version featured the message "As featured in the film Breakdance" on the front of the sleeves. The Kevorkian remix reached number 24 on the UK Singles Chart and number 4 on the US Hot Dance Music/Club Play chart.


The sleeve of the single featured artwork adapted from a 1953 Hungarian postage stamp. The melody of the song appears to have been borrowed from a section of the opening of German composer Paul Hindemith's 1936 "Sonata for Flute and Piano." In Britain, the song gained additional recognition when it was used as the theme music for Channel 4's coverage of the Tour de France.


For the 1983 release a video clip featuring cycling footage was created. In 1984, with the François Kevorkian remix version, a rare video was produced that included footage of the band members cycling in Düsseldorf. The 1999 release of the song reused the same video as the 1983 version.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada