Total de visualitzacions de pàgina:

23.8.24

 


RADIO FUTURA - LA NEGRA FLOR


Publicada: Març de 1987

Àlbum: La canción de Juan Perro


“La negra flor” és la cançó que tanca la cara A de l’àlbum “La canción de Juan Perro” de Radio Futura publicat al Març de 1987. Posteriorment es va publicar en single amb “El Hombre de papel” a la cara B. Aquest àlbum, actualment considerat com el millor de Radio Futura, és recordat com el primer treball de rock llatí, que va marcar el camí per a molts grups espanyols actuals. A més, és el disc amb el qual el grup es sent més satisfet.


La relació especial entre Radio Futura i Barcelona es cristal·litza a la cançó "La negra flor". El compositor Santiago Auserón afirma que és una de les seves lletres favorites. La va escriure en un modest hotel de les Rambles, inspirat per les impressions que va captar mentre passejava: els rostres femenins de la prostitució, els quioscos de flors i la llum de la ciutat. Auserón descriu que, en escriure la cançó, va tenir una revelació i es va sentir com un humil hereu de l'estil de composició de Serrat.


Després de l’èxit comercial de l‘àlbum “La canción de Juan Perro” Radio Futura volien gravar un disc en directe però la seva discogràfica volia un disc de cançons noves, per tant mentre negociaven amb els executius, la banda va fer una remescla de la cançó “La negra flor” amb forma de rap titulada “Paseo con la negra flor” que es va publicar con a cara B del maxi-single de la cançó original. Aquesta va ser la primera cançó de rap en espanyol i va tenir un gran èxit tant de vendes com d’acceptació entre la crítica i el públic. Aquesta remescla va tornar a posar el grup el cim de la fama en els convulsos temps que estaven travessant tant a nivell personal com amb la disputa amb la seva discogràfica. 








RADIO FUTURA - LA NEGRA FLOR


Released: March 1987

Album: La canción de Juan Perro


"La negra flor" is the song that closes Side A of Radio Futura's album "La canción de Juan Perro," released in March 1987. It was later released as a single with "El Hombre de papel" on the B-side. This album, currently considered Radio Futura's best, is remembered as the first Latin rock work, which paved the way for many current Spanish bands. Additionally, it is the album with which the group feels most satisfied.


The special relationship between Radio Futura and Barcelona is crystallized in the song "La negra flor." The songwriter Santiago Auserón states that it is one of his favorite lyrics. He wrote it in a modest hotel on Las Ramblas, inspired by the impressions he captured while strolling: the female faces of prostitution, the flower kiosks, and the city’s light. Auserón describes that, while writing the song, he had a revelation and felt like a humble heir to Serrat's songwriting style.


After the commercial success of the album "La canción de Juan Perro," Radio Futura wanted to record a live album, but their record label wanted an album of new songs. While negotiating with the executives, the band remixed the song "La negra flor" into a rap version titled "Paseo con la negra flor," which was released as the B-side of the original song's 12 inch. This was the first rap song in Spanish and was a great success both in sales and in acceptance by critics and the public. This remix brought the group back to the peak of fame during the turbulent times they were experiencing, both personally and in their dispute with their record label.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada