Total de visualitzacions de pàgina:

1.8.24


SWEET - BALLROOM BLITZ


Estrenada: 14 de setembre de 1973

Llistes: Regne Unit: #2   EUA: #5


"The Ballroom Blitz", sovint referida simplement com a "Ballroom Blitz", és una cançó de la banda britànica de glam rock The Sweet, escrita per Nicky Chinn i Mike Chapman i enregistrada els dies 11 i 12 de juny de 1973 als estudis Audio International de Londres. La cançó es va llançar com a single al setembre de 1973 i va assolir un notable èxit a les llistes, arribant al número u a Canadà, al número dos al UK Singles Chart i a la llista australiana, i al número cinc al Billboard Hot 100 dels Estats Units.


Després de l'èxit de "Blockbuster", The Sweet va continuar la seva inèrcia amb "Ballroom Blitz", que és considerada una cançó arquetípica del glam rock. Inclou elements típics del gènere: histeria adolescent, interjeccions extravagants, vestuaris televisius extravagants, un ritme contundent, riffs de guitarra potents i un estil vocal distintiu. La cançó comença amb un anunci del cantant principal Brian Connolly, adreçant-se als membres de la banda Steve Priest (baix), Andy Scott (guitarra) i Mick Tucker (bateria), que serveix com a introducció divertida de la banda per als oients. La cançó encarna els aspectes teatrals que van definir el gènere del glam rock durant els anys 1970.


La cançó narra la història del caos que irromp durant una actuació d'una banda en una sala de ball, provocant el que es coneix com un "ballroom blitz". La inspiració per al concepte de la cançó està lligada de manera vaga a un incident real on Sweet van ser expulsats de l'escenari a la Grand Hall de Kilmarnock, Escòcia, a causa de la pertorbació de l'audiència. Els compositors Nicky Chinn i Mike Chapman van tenir la intenció que les lletres fossin capritxoses i sense sentit, buscant cançons sense un significat específic. Chapman va aclarir que la cançó va ser concebuda inicialment com un conte humorístic sobre un home que té una experiència de malson en una discoteca, possiblement sota la influència de les drogues. Les lletres inclouen referències a ocasions estranyes i a una noia misteriosa en una cantonada.


"Ballroom Blitz" va ser el segon èxit de la banda als Estats Units, després de "Little Willy". Tot i que van assolir un major èxit i controvèrsia a la seva Gran Bretanya natal per les seves lletres extravagants, a Amèrica eren més vistos com una novetat, coneguts per oferir entreteniment divertit i relativament desenfadat.


A l'episodi de la temporada 32 de The Simpsons titulat "The Road to Cincinnati", "Ballroom Blitz" apareix en una escena on dos personatges, el director Skinner i el superintendent Chalmers, es barallen en un menjador. La confrontació entre ells, descrita metafòricament com un "ballroom blitz", sorgeix a causa de comentaris negatius fets per Chalmers sobre Skinner.







SWEET - BALLROOM BLITZ


Released: September 14, 1973

Charted:  UK: #2   US: #5 


"The Ballroom Blitz," often referred to simply as "Ballroom Blitz" is a song by the British glam rock band The Sweet, written by Nicky Chinn and Mike Chapman and recorded on 11–12 June 1973 at Audio International Studio in London. The song was released as a single in September 1973 and achieved significant chart success, reaching number one in Canada, number two in the UK Singles Chart and the Australian Chart, and number five on the US Billboard Hot 100.


After the success of "Blockbuster," The Sweet continued their momentum with "Ballroom Blitz," which is considered an archetypal glam rock song. It features elements typical of glam rock: teenage hysteria, campy interjections, extravagant TV costumes, a stomping beat, tough guitar riffs, and a distinctive vocal style. The song begins with a roll call by lead singer Brian Connolly, addressing band members Steve Priest (bass), Andy Scott (guitar), and Mick Tucker (drums), which serves as a playful introduction to the band for listeners. The song embodies the flamboyant and theatrical aspects that defined the glam rock genre during the 1970s.


The song tells a story of chaos erupting during a band's performance in a ballroom, leading to what is termed as a "ballroom blitz." The inspiration for the song's concept is loosely linked to a real-life incident where Sweet was driven offstage at the Grand Hall in Kilmarnock, Scotland, due to audience disruption. Songwriters Nicky Chinn and Mike Chapman intended the lyrics to be whimsical and nonsensical, aiming for songs with no specific meaning. Chapman clarified that the song was initially conceived as a humorous tale about a man having a nightmarish experience in a discotheque, possibly under the influence of drugs. The lyrics include references to strange occurrences and a mysterious girl in the corner. 


"Ballroom Blitz" marked the band's second hit in the United States, following "Little Willy." While they achieved greater success and controversy in their native UK due to their outlandish lyrics, in America, they were more of a novelty act, known for delivering fun and relatively lighthearted entertainment. 


In the season 32 episode of The Simpsons titled "The Road to Cincinnati," "Ballroom Blitz" is featured during a scene where two characters, Principal Skinner and Superintendent Chalmers, engage in a fight in a dining hall. The confrontation between them, described metaphorically as a "ballroom blitz," arises from negative remarks made by Chalmers about Skinner.














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada