Total de visualitzacions de pàgina:

31.1.24

 



MICHAEL SEMBELLO - MANIAC


Estrena: maig de 1983

Llistes: Regne Unit: #43   EUA: #1 (2 setmanes)


"Maniac" és una cançó de la pel·lícula "Flashdance" del 1983, escrita per Dennis Matkosky i interpretada per Michael Sembello. El concepte original de la cançó va sorgir de l'experiència de Matkosky en veure una notícia sobre un assassí en sèrie, que inicialment va inspirar una lletra fosca i espantosa. No obstant això, després de descobrir una pel·lícula d'horror de 1980 amb el mateix títol, Matkosky i Sembello van ampliar el tema de la cançó. Quan el director de "Flashdance", Adrian Lyne, va mostrar interès per la demo de la cançó utilitzat durant el rodatge, el seu supervisor musical Phil Ramone va sol·licitar una lletra més adequada per a la narrativa de la pel·lícula sobre una ballarina. Sembello va col·laborar amb Ramone per produir una nova versió de la cançó per a la banda sonora, que es va utilitzar en una escena que mostra l'entrenament rigorós de la protagonista Alexandra Owens a casa seva.


El videoclip de "Maniac" va ser innovador ja que va ser el primer a presentar exclusivament escenes de la pel·lícula, sense cap imatge de l'artista, Michael Sembello. Aquest enfocament va posar el focus totalment a la pel·lícula, essencialment fent que el vídeo fos semblant a un tràiler. Les escenes de ball en el vídeo de "Maniac", així com a la pel·lícula "Flashdance", van ser interpretades per la doble de cos Marine Jahan. Aquest fet no era àmpliament conegut, ja que es va mantenir en secret que Jennifer Beals no va interpretar cap escena de ball.


Malgrat el seu enfocament innovador, el vídeo no va ajudar a augmentar la imatge de Michael Sembello, deixant molts espectadors sense saber com era. En els anys següents, els vídeos musicals de les cançons de pel·lícules van començar a centrar-se més en les escenes de la pel·lícula i menys en les imatges de l'actuació, com es pot veure en els vídeos de cançons de pel·lícules com "Pretty Woman" o "Dirty Dancing".


El 1983, l'Oscar a la millor cançó original va ser atorgat a "Flashdance... What a Feeling". "Maniac" també va ser nominada a la mateixa categoria però va ser desqualificada segons les normes de l'Acadèmia. Michael Sembello va expressar la seva frustració, afirmant que la cançó havia estat alterada de la seva forma original i que no va ser escrita inicialment exclusivament per a la pel·lícula, fet que va provocar la seva desqualificació.







MICHAEL SEMBELLO - MANIAC 


Released: May 1983

Charted:  UK: #43  US: #1 (2 weeks)


"Maniac" is a song from the 1983 film Flashdance, written by Dennis Matkosky and performed by Michael Sembello. The song's original concept stemmed from Matkosky's viewing of a news report on a serial killer, which initially inspired dark and gruesome lyrics. However, after discovering a 1980 horror film with the same title, Matkosky and Sembello expanded upon the song's theme. When Flashdance director Adrian Lyne expressed interest in the song's demo used during filming, his music supervisor Phil Ramone requested more appropriate lyrics for the film's narrative about a dancer. Sembello collaborated with Ramone to produce a new version of the song for the film's soundtrack, which was used in a scene depicting protagonist Alexandra Owens' rigorous training at home.


The music video for "Maniac" was groundbreaking as it was the first to exclusively feature scenes from the movie, without any shots of the artist, Michael Sembello. This approach placed the spotlight squarely on the film, essentially making the video akin to a movie trailer. The dance scenes in the "Maniac" video, as well as the movie Flashdance, were performed by body double Marine Jahan. This fact was not widely known, as it was kept secret that Jennifer Beals did not perform the dance scenes in the film.


Despite its innovative approach, the video didn't help boost Michael Sembello's visibility, leaving many viewers unaware of what he looked like. In the years following, music videos for songs featured in films began to focus more on film scenes and less on performance footage, as seen in videos for songs from movies like Pretty Woman and Dirty Dancing.


The 1983 Oscar for Best Original Song was awarded to "Flashdance... What a Feeling" from the movie Flashdance. "Maniac" was also nominated for the same category but was disqualified according to Academy rules. Michael Sembello, expressed his frustration, stating that the song was altered from its original form and was not initially written solely for the film, which led to its disqualification.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada