Total de visualitzacions de pàgina:

2.1.24


 

THE BEATLES - HELP!


Publicació: 19 de juliol de 1965 (EUA) 23 de juliol de 1965 (Regne Unit)

Llistes: Regne Unit: #1 (3 setmanes) EUA: #1 (3 setmanes)


Llançada com a senzill el juliol de 1965, "Help!" va ser la cançó principal de la pel·lícula del 1965 i de la seva banda sonora. Amb crèdits a Lennon–McCartney, la cançó va ser escrita principalment per John Lennon, qui més tard va reflexionar en una entrevista de 1980 amb Playboy que el fenomenal èxit dels Beatles el va fer cridar subconscientment per ajuda. El títol original de la cançó i de la pel·lícula era "Eight Arms To Hold You", i les primeres còpies del senzill fins i tot indicaven que era de la pel·lícula amb aquest títol. 


John Lennon es referia a aquest període de la seva vida com el seu "període del Elvis grassonet". En una entrevista del 1971 amb Rolling Stone, va expressar que "Help!" era una de les seves cançons dels Beatles preferides perquè la lletra reflectia les seves emocions genuïnes. Lennon va destacar que el significat darrere de la cançó no havia canviat amb el temps i va apreciar la consciència de si mateix que tenia durant la seva creació. Va afirmar: "Em fa sentir segur saber que era tan conscient de mi mateix en aquell moment. Només sóc jo cantant 'Help', i ho volia dir".


La cançó dura només 2:18, però està densament complerta amb 267 paraules, fent-la una de les cançons amb la lletra més densa de l'època. Comença i acaba amb una veu, amb dues veus de fons al llarg de la cançó. John Lennon canta la veu principal, mentre que George Harrison i Paul McCartney proporcionen el cor de fons, cantant algunes de les mateixes frases abans o després de Lennon. Només hi ha uns pocs segons a la cançó on algú no està cantant.


Els Beatles van gravar l’escena del títol per a la pel·lícula el 22 d'abril de 1965. Aquesta seqüència, menys els dards i els crèdits de la pel·lícula, es va utilitzar per promocionar el llançament del single. Va aparèixer en programes com Top of the Pops i Thank Your Lucky Stars a partir de juliol de 1965. Es va fer un altre clip promocional per a "Help!" el 23 de novembre de 1965, dirigit per Joseph McGrath. Aquest clip en blanc i negre mostra el grup fent playback mentre estan asseguts en un banc de treball, amb Ringo que sosté un paraigua mentre cau neu falsa durant l'últim vers.


La portada original de l'àlbum mostrava els Beatles escrivint la paraula "Help" amb el sistema de banderes de senyals. No obstant, el fotògraf Robert Freeman va modificar la posició per crear una imatge més visualment atractiva, amb el resultat que en les banderes es podia llegir N-U-J-V en lloc de "Help". Només aquells familiaritzats amb el senyal de banderes notarien el canvi.


Help! va ser la primera cançó dels Beatles que es va utilitzar mai en un anunci el 1985 quan es va presentar en una promoción de cotxes Ford. La marca automobilistica va pagar 100.000 dòlars per poder utilitzar-la, però no va adquirir els drets de la gravació original. En lloc d'això, la versió utilitzada a la publicitat va ser interpretada per un grup d’imitadors.


THE BEATLES - HELP!


Released : July 19, 1965 (US)  July 23, 1965 (UK)

Charted:  UK: #1 (3 weeks) US: #1 (3 weeks)


Released as a single in July 1965, "Help!" served as the title song for the 1965 film and its soundtrack. Credited to Lennon–McCartney, the song was primarily written by John Lennon, who later reflected in a 1980 Playboy interview that the overwhelming phenomenon of the Beatles had him subconsciously crying out for help. The original title for the song and the movie was "Eight Arms To Hold You", and the initial copies of the single even stated that it was from the movie "Eight Arms to Hold You".


John Lennon referred to this period of his life as his "fat Elvis period." In a 1971 interview with Rolling Stone, he expressed that "Help!" was one of his favorite Beatles records because the lyrics reflected his genuine emotions. Lennon emphasized that the meaning behind the song remained unchanged over time, and he appreciated the self-awareness he had during its creation. He stated, "It makes me feel secure to know that I was that aware of myself then. It was just me singing 'Help,' and I meant it."


The song runs just 2:18, but it's densely packed with 267 words, making it one of the most lyrically dense hits of the era. It starts and ends on a vocal, with two vocal lines running throughout the song. John Lennon sings lead, while George Harrison and Paul McCartney provide background vocals, singing some of the same phrases either before or after Lennon. There are only a few seconds in the song where somebody isn't singing.


The Beatles filmed the title performance for the movie Help! on April 22, 1965. This footage, minus the darts and credits from the film sequence, was used to promote the single's release. It was featured on programs like Top of the Pops and Thank Your Lucky Stars starting in July 1965. Another promotional clip for "Help!" was made on November 23, 1965, directed by Joseph McGrath. This black-and-white clip shows the group miming to the song while sitting on a workbench, with Starr holding an umbrella as fake snow falls during the final verse.


The original album cover for "Help!" featured The Beatles spelling out the word "Help" using the semaphore flag system. However, photographer Robert Freeman altered the pose to create a more visually appealing image, resulting in the flags spelling N-U-J-V instead. Only those familiar with semaphore would notice the change.


In 1985, this became the first Beatles song ever used in a commercial when it was featured in an ad for Ford cars. Ford paid $100,000 for it, but they didn't acquire the rights to the original recording. Instead, the version used in the commercial was performed by a soundalike group.























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada