Total de visualitzacions de pàgina:

4.6.24


 

LED ZEPPELIN - BABE I’M GONNA LEAVE YOU

Publicació: 12 de gener de 1969

Àlbum: Led Zeppelin


"Babe I'm Gonna Leave You" va néixer com una cançó folk escrita per Anne Bredon a finals dels anys 50 i va ser posteriorment enregistrada per Joan Baez el 1962. Jimmy Page es va inspirar en la versió de Baez i va començar a treballar en la seva pròpia versió al començament de la seva carrera com a guitarrista de sessió. Va presentar la cançó a Robert Plant durant la seva primera trobada a casa de Page a Pangbourne a finals de juliol de 1968.


La discrepància en els crèdits de "Babe I'm Gonna Leave You" va sorgir del seu llançament inicial a l'àlbum de Joan Baez, on es va etiquetar com "tradicional". Això es va corregir més tard, però la versió de Led Zeppelin inicialment va acreditar la cançó com "Tradicional, arranjament de Jimmy Page" perquè Page tenia una còpia de l'àlbum de Baez sense el crèdit adequat. No va ser fins molt més tard que l'error es va rectificar. Anne Bredon i Anne Johannsen Smith, que van coescriure la cançó, no estaven al corrent de la versió de Led Zeppelin fins que el fill de Smith els hi va fer saber. Finalment, es va donar el crèdit adequat a tots els compositors: Page, Robert Plant i Anne Bredon.


Jimmy Page va parlar del seu enfocament per adaptar "Babe I'm Gonna Leave You" per a Led Zeppelin, destacant el mètode de tocar amb els dits incorporant un toc flamenc per a un efecte dramàtic. Va subratllar la importància de la dinàmica de llum i ombra i la intensitat de les seccions més potents per crear impacte. Page també va reflexionar sobre la seva col·laboració amb Robert Plant, assenyalant que la interpretació vocal de Plant afegia profunditat a la cançó. Va elogiar la capacitat de Plant per adaptar-se a l'ambient creat per la guitarra acústica i la secció flamenco, amb el resultat d'una interpretació vocal increïble.


Jimmy Page va parlar sobre la seva pobre col·lecció de guitarres durant els inicis de Led Zeppelin, que consistia en una acústica Harmony i una Telecaster. La seva perspectiva va canviar després de visitar la casa d'Eric Clapton, on va veure una extensa col·lecció de guitarres a cada habitació, inspirant-lo a ampliar la seva pròpia col·lecció. Pel que fa a la guitarra acústica utilitzada a "Babe I'm Gonna Leave You", Page va prendre prestada una Gibson J-200, que va descriure com un bell instrument amb un so dens i fàcil de tocar.




LED ZEPPELIN - BABE I’M GONNA LEAVE YOU


Released: January 12, 1969

Album: Led Zeppelin 


"Babe I'm Gonna Leave You" originated as a folk song written by Anne Bredon in the late 1950s and was later recorded by Joan Baez in 1962. Jimmy Page, the guitarist of Led Zeppelin, was inspired by Baez's rendition and began working on his own version early in his career as a session guitarist. He introduced the song to Robert Plant during their initial meeting at Page's home in Pangbourne in late July 1968.


The credit discrepancy for "Babe I'm Gonna Leave You" stemmed from its initial release on Joan Baez's album, where it was labeled as "traditional." This was later corrected, but Led Zeppelin's version initially credited the song as "Traditional, arranged by Jimmy Page" because Page had a copy of Baez's album without the proper credit. It wasn't until much later that the error was rectified. Anne Bredon and Anne Johannsen Smith, who co-wrote the song, weren't aware of Led Zeppelin's rendition until Smith's son brought it to her attention. Eventually, proper credit was given to all the composers: Page, Robert Plant, and Anne Bredon.


Jimmy Page discussed his approach to adapting "Babe I'm Gonna Leave You" for Led Zeppelin, highlighting the finger-style method and incorporating a flamenco burst for dramatic effect. He emphasized the importance of light and shade dynamics and the intensity of louder sections to create impact. Page also reflected on his collaboration with Robert Plant, noting how Plant's vocal interpretation added depth to the song. He praised Plant's ability to embrace the mood set by the acoustic guitar and flamenco section, resulting in an incredible and plaintive vocal performance.


Jimmy Page recalled his early guitar collection during Led Zeppelin's inception, consisting of a Harmony acoustic and a Telecaster. His perspective changed after visiting Eric Clapton's house, where he saw an extensive collection of guitars in every room, inspiring him to expand his own collection. Regarding the acoustic guitar used in "Babe I'm Gonna Leave You," Page borrowed a Gibson J-200, which he described as a beautiful instrument with a thick sound and easy playability. 











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada